Den røde løber var fremme, da Kaiser Sport & Ortopædi åbnede dørene til deres  kompetencecenter for løb i Slagelse. Og der er store ambitioner med det knap 300 m2 store center. Vi tog fat i medejer Jan Steincke for at høre om planerne og tankerne om deres nye store satsning.

Først og fremmest tillykke med åbningen! I kalder det selv et kompetencecenter. Kan du komme lidt mere ind på, hvad der gør konceptet for jeres nye satsning specielt? Og hvordan adskiller det sig fra en traditionel løbebutik?
Mange tak – vi er meget glade for at være kommet til Vestsjælland. Vi kalder det et kompetencecenter for at illustrere, at vi er så mere end blot en butik. Vi er en butik, en klinik og et testcenter, som har en række forskellige kompetencer i forhold til løb og bevægelse. Du vil altid kunne købe en sko, hvis det bare er det, du vil – men du kan også en hel masse andet.

Vi søger meget af vores inspiration globalt, men selvom det måske lyder lidt højtflyvende i forhold til en butik i Vestsjælland, så er det faktisk lige ud af landevejen. Vi vil være de bedste i Nordeuropa, og vores vej til at blive det er at tænke 360 grader rundt om løberen. Som de eneste kigger vi på, hvordan du er bygget, hvordan du bevæger dig og hvad du bevæger dig i. Og sammen med Hehmann Sport kan vi nu også klarlægge, hvordan din optimale træning skal se ud, for at du kan nå de mål, du har sat. Den kombination af kompetencer er unik, og jeg har ikke hørt om andre i Nordeuropa, som kan tilbyde den samme komplette pakke, under samme tag, som vi nu kan i både Slagelse og København.

Hvorfor skal løbere i Vestsjælland og omegn komme forbi jer i Slagelse? Hvad kan de forvente?
Vestsjælland er en egn med stolte idrætstraditioner – både inden for fodbold, håndbold, løb og en lang række sportsgrene. Det er blandt andet derfor, vi har valgt at lægge butikken der. Hos Kaiser Sport og Ortopædi kan vestsjællænderne se frem til, at vi tager dem seriøst som idrætsudøvere, uanset om de er eliteudøvere eller motionister. Og det gælder ikke kun løbere. Vi giver alle den samme professionelle rådgivning, så man går fra butikken med det rigtige valg, hvis man vil købe sko, den rigtige behandling, hvis man er skadet eller den rigtige vej frem, hvis man vil optimere sine resultater. Vi har desuden valgt, at vores klinikchef fra Brønshøj vil være på klinikken, og nogle af de mest erfarne folk fra butikken i Brønshøj vil være i Slagelse på skift – og jeg selv vil være der til at kickstarte kulturen fra mandag til onsdag hver uge. Vi har udlevet alle vores drømme med butikken i Slagelse, så vi er stolte over at kunne byde folk indenfor.

Vi har 3Dscannere, iPad-optagelser, og i løbet af foråret 2018 vil vi introducere en teknisk nyhed, som aldrig før er set i Norden – alt sammen for vores kunders skyld.

Partnerskabet med Hechmann Sport spiller nok en stor rolle i valget af Slagelse, men hvorfor tror I ellers, at det er en god location for en ny løbebutik?
Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har tænkt os længe og grundigt om, før vi placerede butikken i netop Slagelse. Efter en ekstrem grundig research, hvor vi vendte fordelene og ulemperne, så endte svaret med at være oplagt. Som mange nok ved, har vi i Brønshøj altid haft besøgende fra hele Danmark, også Fyn og Jylland – men i særdeleshed fra det øvrige Sjælland. Placeringen i Slagelse giver os en unik mulighed for at komme tættere på en langt større del af løberne i Danmark, ligesom vi kan samarbejde med en lang række andre idrætsudøver eksempelvis inden for håndbold og badminton.

Samarbejdet med Hechmann Sport blev til undervejs i processen, hvilket vi syntes var fantastisk. Her får vi muligheden for at samarbejde med Danmarks bedste træner, en respekteret personlighed og et fantastisk menneske. Dette er et skønt krydderi på et valg, som på mange måder allerede var truffet. Vi kan mærke, at beslutningen om at være i Vestsjælland er den helt rigtige for os.

Kan I løfte sløret for jeres fremtidsplaner? Både i forhold til butikken i Slagelse, men også på andre områder?
For mange år siden besluttede vi, at Janteloven ikke skulle bestemme over os. Vi ville have lov til at sige, at vi selv syntes, vi er dygtige, til det, vi laver, og vi kæmper for at blive dygtigere hver eneste dag. Når det kommer til fremtidsdrømme, så er det med samme tilgang, så vi tænker stort. Vi vil naturligvis forsøge at give vestsjællænderne noget, de ikke havde i forvejen, og som de sætter pris på. Samtidig vil vi drive en sund virksomhed, som sikrer vores tilstedeværelse i Slagelse i mange år fremover. Hvis tingene fortsætter med at gå godt, så er der ingen øvre grænse for drømmene. Vi drømmer både om at sætte flere nåle i Danmarkskortet og måske en dag ligefrem vokse ud over landets grænser. Det er sundt at drømme. Drømme motiverer dig til at nå i mål, hvad enten du er løber eller virksomhedsejer, og jeg har fordelen af at være begge dele.

Hvad tror du bliver de store tendenser på løbemarkedet her i 2018?
Jeg tror, at tendensen i markedet bliver en større distancering imellem internethandel og de af os, som ønsker at levere højkvalificeret rådgivning. Jeg tror også, at vi vil se et fortsat fokus på teknologiske fremskridt – dette både blandt brands, forbrugere og hos os specialister. Folk får mere og mere travlt, og jeg forventer, at løbere generelt vil forsøge at tilstræbe en maksimal effekt, når de tager sig tiden til at træne. Derfor spår jeg en lys fremtid for personlige trænere og folk, som tilbyder individuel rådgivning.

Besøg den nye butik her:
Bredegade 14, 4200 Slagelse