Selvom vi helst vil opleve løb med løbesko, er der alligevel noget fantastisk ved at dele oplevelsen af løb sammen med andre fra et blødt biografsæde! Til Nordic Adventure Film Festival kan du møde nogle af de løbere, som lige løber de ekstra kilometer og gør løb til et eventyr. Kom med, når festivalen viser løbefilm i København og Aarhus fra d. 23. november til d. 28. november.

Nordic Adventure Film Festival (NAFF) inviterer igen i år løbere, eventyrere og andet godtfolk med ind i varmen for at opleve nogle af årets bedste løbefilm på det store lærred. Fællesnævneren er den samme, nemlig passionen for løb.

Her er årets program for løbere:

Running Out

Kom helt tæt på en af verdens bedste og mest spændende kvindelige ultraløbere, Lucy Bartholomew. Denne dokumentar følger hende før, under og efter hun løber den 231 km lange Larapinta Trail i Northern Territory Australia. Vi kommer med tilbage til Lucys tidlige møde med ultraløbssporten, og til i dag hvor hendes løbeprojekt på Larapinta Trail gør, at hun må tage stilling til ultraløberlivets rå realiteter.

Filmen handler om at nå ud over sine grænser og værdien af fællesskab, og den viser i samme ombæring nogle af de smukkeste landskaber i Australien. Det er helt klart en film for alle, som elsker de lange distancer, udholdenhed og en stærk personlighed.

Filmen har nordisk premiere på NAFF.

“RUNNING OUT” VISES PÅ FØLGENDE DATOER:

Lørdag 27/11 kl. 21:15 i Cinemateket, København.

Filmen vises sammen med The Stories We Tell Ourselves i København.

Eventyr For Eventyrets Skyld

Thure Kjær og Simon Grimstrup har løbet ultraløb i Kina, Sydafrika, Tyrkiet, Sydamerika, på Grønland og mange andre steder rundt på kloden. Men i januar 2021 begrænsede coronapandemien deres rejsemuligheder, og derfor var det oplagt at søge et eventyr i egen baghave.

Baghaven blev Østjyllands kyst – eller nærmere bestemt den 126 km lange rute ‘Evil East Coast’, som går fra Horsens til Fredericia. Der er steder på ruten, hvor det er dumt at bevæge sig hen alene. Men Thure og Simon kender naturen rigtig godt, og de har mange års erfaring med at opholde sig i den på naturens vilkår. Turen endte med at blive det fedeste eventyr – endnu federe og endnu hårdere, end de havde regnet med.

“Eventyr For Eventyrets Skyld” er en sjov, rå og ærlig film, som hylder den vilde danske natur. Hvis du spørger Thure og Simon, kan Danmark nemlig sagtens hamle op med de vildeste ruter rundt om i verden. Man skal blot søge mod kysterne, eller måske endda ens egen baghave, for at finde eventyret – for eventyrets skyld.

“EVENTYR FOR EVENTYRETS SKYLD” VISES PÅ FØLGENDE DATOER:

Onsdag 24/11 kl. 18:30 i Øst for Paradis, Aarhus. Køb billet her.

> Se Facebook-event for Aarhus her

Fredag 26/11 kl. 21:30 i Cinemateket, København. Køb billet her.

Søndag 28/11 (EKSTRAVISNING) kl. 16:45 i Cinemateket, København. Køb billet her.

Filmen vises sammen med Running The Roof i København.

Se en trailer til filmen her.

 

Running The Roof

Tre venner, syv dage og et 400 km langt eventyr ud i det ukendte. Som alle gode historier begynder denne med et væddemål indgået i fuldskab. Det hele startede til en fest, hvor kammeraterne Jody Bragger og Gabriel (Gabe) Ghiglione besluttede sig for at dreje en globus. Der, hvor fingeren landede, skulle de løbe. Det blev Tadsjikistan!

Tadsjikistan – et land, få har hørt om og endnu færre har rejst til. Et sted med ekstrem varme om dagen og farligt kolde temperaturer om natten. Og hvor højderne er så store, at det føles, som om man trækker vejret gennem et sugerør. Ikke ligefrem gode betingelser for løb. Men de accepterede udfordringen og spurgte ultraløberen Jodie Gauld, om hun ville med.

Vennerne planlagde at løbe gennem Tadsjikistan fra grænsen mod Afghanistan til grænsen mod Kina og tilbagelægge 400 km på bare 7 dage – eller cirka 57 km om dagen, hver dag, i en uge. Ruten gik gennem Tadsjikistans afsidesliggende og øde Bartang-dal, som lokalbefolkningen kalder ‘verdens tag’. De stod over for ekstrem varme og kulde, 4.500 meters højde, støv, Gabes konstante løjer, deres egne tanker og en masse ubekendte.

Awards:
People’s Choice Award – Banff Mountain Film Competition 2020
Finalist – Outdocs 2020

“RUNNING THE ROOF” VISES PÅ FØLGENDE DATOER:

Fredag 26/11 kl. 21:30 i Cinemateket, København. Køb billet her.

Søndag 28/11 (EKSTRAVISNING) kl. 16:45 i Cinemateket, København. Køb billet her.

Filmen vises sammen med Eventyr For Eventyrets Skyld

> Se Facebook-event for København her

 

København: Køb billetter på Cinematekets hjemmeside

Aarhus: Køb billetter på Øst For Paradis’ hjemmeside