Højtaleren AXTIVE M3 fra danske Miiego er en trådløs, genopladelig og 100% vandtæt Bluetooth-højttaler, som er lavet til at kunne tages med på tur. Vi har testet den.

Med en vægt på lige under 1 kg er det ikke den letteste trådløse højtaler, du finder til din tur. Til gengæld er tanken med AXTIVE M3 fra Miiego, at den skal levere en stærk lydoplevelse i alle retninger i et kompakt, mobilt og holdbart format. Den trådløse rækkevidde er på mere end 15 meter, mens den indbyggede forstærker leverer en effekt på intet mindre end 30 watt.

AXTIVE M3 er IPX7-certificeret, hvilket vil sige, at den er 100% vandtæt helt ned til en meters dybde. Med andre ord: Tag den med dig på kanoturen, til stranden eller med ud i regnen helt uden bekymringer.

Teknisk set kombinerer AXTIVE M3 to aktive 45 mm højttalerenheder, en aktiv 66 mm-enhed og to passive 76 mm-enheder samt en effektforstærker, der yder 30 watt. Det resulterer i en højtydende højttaler, der giver dig, hvad de kalder “Maximum Sound Performance” under alle vejrforhold. Den rundstrålende lydgengivelse sikrer i øvrigt, at højttaleren er nem at placere.

AXTIVE M3 har 3 forskellige EQ-indstillinger: “Bass”, “3D Audio” og “Standard”. Så hvis du er vild med masser af bas, kan du få endnu mere af den med et enkelt tryk på EQ-knappen. Og skulle du få blod på tanden og have lyst til at udvide lydbilledet yderligere, kan du tilslutte endnu en AXTIVE M3 med True Wireless Stereo-teknologien (TWS) og spille i stereo. Ret smart.

Højtaleren kan på en enkelt opladning give dig 8 timers uafbrudt musik.

Sådan er den i brug

Skal – skal man ikke – have en højtaler med udenfor? Debatten raser, men ikke desto mindre må vi erkende, at det til tider er fedt at have musik med ud. Uanset om det er til træning i parken, på tur eller til at spille noget lækkert musik, når vennerne samles. At vi så alle skal have en snak om, hvor og hvornår vi skal spille musik i det offentlige rum og i naturen, må være en diskussion til en anden gang, for det er klart en debat, som er vigtig at tage.

Men hvordan er AXTIVE M3 så i brug? Jo, helt overordnet er det et godt tænkt produkt, som er kompakt, vandtæt og slidstærkt. På mange måder passer den fint til det gamle Rittersport slogan: kvadratisk, praktisk, god.

Udfordringen med at lave et vandtæt produkt er naturligvis, at lyden altid vil lide lidt under det. Det er også tilfældet med AXTIVE M3, som er en smule diskant og hul i lyden, hvilket man dog godt kan overleve, når man ser på funktionaliteten.

Så når vi alligevel ikke er oppe at ringe over AXTIVE M3, er det simpelthen, fordi vi oplever, at højtalerens stemme og lydunivers ved brug af knapperne efter ganske kort tid driver en til vanvid. Hvilken ingeniør har fået den ide, at produktet skal lyde som en dårlig amerikansk actionfigur, når man trykker på knapperne?  Det er simpelthen en ommer.  En detalje, som desværre overskygger produktet gode sider.

Den overordnede dom er, at MIIEGO AXTIVE M3 er et ok produkt. Men det har en irriterende lyd, der burde være stille, og det trækker ned ved et produkt, hvis DNA er lyd.

Karakter: 3/6 stjerner
Pris: 999,-

Læs mere på miiego.com/dk/product/axtive-m3/