Er det virkelig den mest behagelige løbesko? Komfort er subjektivt, men inden Asics lancerede deres nyeste udgave af Gel-Nimbus fik de lavet en blindtest i The Biomechanics Lab i Sydaustralien. Og testen konkluderede, at den rent faktisk er behageligere at løbe i – uden at løberne kunne se forskel på de testede sko.

[Sponsoreret] Asics lyder ret sikre i deres budskab af den ny Gel-Nimbus 25: Den er den mest komfortable løbesko på markedet. Skoen er lige nu til test verden, og kommer i handlen d. 1. februar. Men inden de lancerede skoen bestilte Asics Global en uafhængig test i The Biomechanics Lab i Sydaustralien for at sammenligne komforten med tre andre førende løbesko fra konkurrerende brands samt dens forløber, Gel-Nimbus 24.

Testen undersøgte flere elementer, men vigtigst af alt: Er Gel-Nimbus 25 en mere behagelig løbesko end de fire andre testede løbesko?

I alt blev 100 løbere (52 mænd, 48 kvinder, alle i alderen 18-60 år) rekrutteret til undersøgelsen, som fandt sted over en otte ugers periode. Deltagerne i undersøgelsen løb i alle fem par sko, som var lavet til at være fuldstændig uigenkendelige, så ingen mærke- eller designforstyrrelser påvirkede deltagerne.

Komfort er en opfattelsesfaktor, som ikke er en biomekanisk variabel, og den er ikke den samme for hvert individ. Men resultaterne af denne undersøgelse var imidlertid afgørende: Gel-Nimbus 25 var statistisk set den mest komfortable løbesko, der blev testet.

– Dr. Chris Bishop PhD, The Biomechanics Lab

Testdeltagerne skulle så løbe på et instrumenteret løbebånd med et tempo på 10 km/t i tre minutter og blev bedt om at vurdere komforten af hver sko baseret på forskellige komfortrelaterede kriterier, herunder hældæmpning, forfodsdæmpning, skostabilitet og forfodsfleksibilitet.

En uafhængig statistisk analyse af resultaterne ved hjælp af tre forskellige målemodeller blev udført, og resultaterne var klare: Den nye Gel-Nimbus 25 blev vurderet som vinder i komfort.

Dr. Chris Bishop PhD, som er fodterapeut og adjungeret forskningsstipendiat ved University of South Australia forklarer: “Komfort er en opfattelsesfaktor, som ikke er en biomekanisk variabel, og den er ikke den samme for hvert individ. Men resultaterne af denne undersøgelse var imidlertid afgørende: Gel-Nimbus 25 var statistisk set den mest komfortable løbesko, der blev testet.”

De nye feaures i Gel-Nimbus 25

Den nye PureGEL™-teknologi gør landingerne blødere end nogensinde før og med 20% mere FF BLAST™-PLUS-ECO-dæmpning giver de en behagelig løbeoplevelse. En ny blød, men åndbar og strækbar strikkonstruktion af pløsen og kraven giver en lettere step-in og en mere adaptiv pasform, der hjælper skoen til at føles som en forlængelse af foden og derved gøre hvert skridt mere behageligt og glat.

Prøv selv, når Gel-Nimbus 25 lander i butikkerne.

Skoen er tilgængelig i Asics detailbutikker, onlinebutikker og specialiserede løbebutikker fra d. 1. februar 2023 og koster 1700 kroner i vejledende udsalg.

Læs vores test af Gel-Nimbus 25 her