Asics har netop  i dag den nye GEL-LYTE III CM 1.95 løbesko, som kun udleder 1,95 kg CO2e i hele sin livscyklus, hvilket er betydeligt lettere end de sneakers med laveste CO2e-emissioner, der i øjeblikket er tilgængelige på markedet, og den repræsenterer et betydeligt skridt fremad for ASICS’ forpligtelse til at opnå netto-nul-emissioner inden 2050.

I dag er brands mere opmærksomme end nogensinde på bæredygtige initiativer, som kan kompensere for den medfølgende forurening, der opstår i forbindelse med produktionen af deres produkter. Som følge heraf ser vi et kapløb inden for miljøvenlige tiltag – og særligt løbesko og sneakers generelt har været i fokus for at at nedsætte CO2 forbruget.

For nylig gik Adidas og Allbirds sammen med deres Allbirds x Adidas ADIZERO 2,94 CO2e projekt. Nu er Asics også kommet på banen med deres nye GEL-LYTE III CM 1.95, der med 1,95 kg CO2e-emissioner, er den mindst CO2e udledende sneaker nogensinde, og er et helt kilo mindre end Adidas projektet.

GEL-LYTE III CM 1.95 er resultatet af mere end 10 års forskning og udvikling i samarbejde med Massachusetts Institute of Technology, og den tager et betydeligt skridt fremad i mærkets bestræbelser på at nå netto-nul-emissioner inden 2050. De vigtigste nye detaljer for at opnå dette omfatter et nyt kulstofnegativt skum, der indgår som en del af mellemsålen og indersålen. Skummet som er en del af Septon Bio-teknologien er fremstillet af en blanding af biobaserede polymerer, der delvist stammer fra sukkerrør.

Andre vigtige designdetaljer i skoen omfatter brugen af genanvendt og opløsningsfarvet polyester i det primære overmateriale og i sokkelmaterialet, hvilket afspejler ASICS’ mål om at købe 100 % af sin polyester fra genanvendte kilder inden 2030.  Skoen har også en ny struktur, der anvender tape, som giver mindre materialeforbrug, og 100% vedvarende energi, der anvendes i hele produktionsfasen.

ASICS GEL-LYTE III CM 1.95 er sat til at komme i salg i Asics butikker og online på asics.com i løbet af efteråret/vinteren 2023

Læs mere på http://asics.tv/cm195  og se mere om Asics’ engagement i bæredygtighed i videoen nedenfor.