[Sponsoreret] Kom godt i gang fra morgenstunden! Coronapandemien er ikke blot til fare for vores fysiske helbred – den udgør samtidig en stor trussel mod vores mentale trivsel. Det har fået ASICS ind i kampen om at støtte den mentale sundhed gennem bevægelse. Og du kan være med til at gøre en forskel ved at bruge hashtagget #SunriseMind.

Netop som verden risikerer at stå over for en mental sundhedskrise som følge af coronapandemien, har ASICS meddelt, at de vil være med til at sætte fokus på vores mentale helbred. Faktisk er det noget, som vil blive en del af deres DNA fremover med sloganet ‘Sound Mind, Sound Body‘ – og det kickstartes med kampagnen SunriseMind. I løbet af den næste tid vil de samle ind til forskning og innovation, samt støtte projekter, som øger folks fysiske og mentale velvære gennem bevægelse. For træning KAN gøre en stor forskel – ikke bare for kroppen, men også for sindet!

Et sundt sind i en sund krop

Det ligger i ASICS’ navn, at de altid har troet på træningens positive indvirkning på sindet. Faktisk er ASICS et akronym for den latinske sætning ’Anima Sana In Corpore Sano’, som kan oversættes til ’et sundt sind i en sund krop’ (Sound Mind, Sound Body). I efterkrigstidens Japan så ASICS’ grundlægger Kihachiro Onitsuka, at sport og bevægelse havde en evne til at bringe håb og give et mentalt løft blandt befolkningen.

I dag er ASICS’ grundlæggende filosofi måske mere relevant end nogensinde før. Derfor vender de tilbage til rødderne og sætter ‘Sound Mind, Sound Body’ på dagsordenen. Det gør de dels med forskning og dels med hashtagget #SunriseMind. Ved at bruge solopgangen som et symbol på håb vil de bidrage til donationer og øge bevidstheden om mental sundhed.

Brendon Stubbs forsker i træning og mental sundhed ved King’s College i London. Han siger: “Man kan ikke overvurdere, hvor stor indflydelse sport og motion har på vores sind. Det er helt afgørende, at folk regelmæssigt bevæger deres krop. Aldrig har det været vigtigere at være aktiv og opleve de mentale sundhedsfordele, som sport og bevægelse giver.”

Forskning i træning og mental sundhed

For ASICS er det ikke nok at sprede det gode budskab – de har også sat handling bag ordene. De har indledt et stort forskningsprojekt, som skal undersøge, hvordan fysisk aktivitet påvirker den mentale trivsel. Her vil de bruge avanceret, biometrisk teknologi til at registrere træningens effekt på sindet.

ASICS har allerede gennemført en indledende undersøgelse med en lille gruppe eliteudøvere og motionister. Motionisterne oplevede overordnet set en stor mental forbedring efter bare et kort træningspas. Gruppens stresshåndtering blev bl.a. forbedret med 29 %, og hukommelsen blev forbedret med 21 %. Negative følelser som frustration faldt med helt op til 135 %, og deltagerne var 28 % mindre tilbøjelige til at træffe forhastede beslutninger og reagere negativt på udfordringer eller forstyrrelser.

Undersøgelsen viste desuden, at motionisternes niveau af kognitivt stress, som bl.a. indebærer angst, glemsomhed og forvirring, blev reduceret med 58 %. Resultaterne af ASICS’ kommende forskningsprojekt skal bruges til at udvikle innovationer, som kan booste de mentale fordele ved sport og bevægelse for idrætsudøvere på alle niveauer.

Gruppens stresshåndtering blev bl.a. forbedret med 29 %, og hukommelsen blev forbedret med 21 %. Negative følelser som frustration faldt med helt op til 135 %, og deltagerne var 28 % mindre tilbøjelige til at træffe forhastede beslutninger og reagere negativt på udfordringer eller forstyrrelser.

Vær med til at gøre en forskel

ASICS opfordrer nu løbere og folk overalt i verden til at starte dagen med bevægelse ved solopgang for at sprede positivitet og sætte fokus på at have et sundt sind i en sund krop.

Hver dag bevæger hundredevis af ASICS-atleter, ambassadører og almindelige motionister sig ved solopgang, og du kan være med! For hver #SunriseMind-selfie, der bliver delt, donerer ASICS 17 kr (2 £) til organisationen Mind. Det er en fond, som forsker i mental sundhed inden for sport, og som støtter mennesker, der oplever psykiske problemer.

SÅDAN DELTAGER DU:

  • Kom ud og bevæg dig ved solopgang – for eksempel med en løbetur
  • Tag en solopgangsselfie og læg den på Instagram, Facebook eller Twitter og brug hashtagget #SunriseMind
  • For hvert #SunriseMind-billede, der bliver delt, donerer ASICS 17 kr til forbedringen af mental sundhed

I forbindelse med ‘Sound Mind, Sound Body’-kampagnen har ASICS lanceret en særlig Sunrise-kollektion. Kollektionen indeholder de kendte ASICS-modeller, f.eks. GEL-Nimbus 23, Gel-Kayano Tokyo og Novablast Tokyo, i farverne Sunrise, som skal inspirere dig til at hoppe i løbeskoene og komme ud hver morgen.

Læs mere om SunriseMind

Se produkter fra ASICS

Artiklen er lavet i samarbejde med ASICS