Interessen for at løbe CPH Half 2020 er overvældende, og forventningen er udsolgt. Især de udenlandske løbere har travlt med at tilmelde sig, til stor glæde for hele hovedstaden.

Copenhagen Half Marathon var i år for første gang udsolgt med 25.000 løbere klar til start, og forventningen er, at det samme vil være tilfældet i 2020. I løbet af den første uge har 3679 løbere tilmeldt sig, og af dem kommer cirka 42% fra udlandet.

Det skyldes blandt andet, at CPH Half er blevet en del af den nye internationale halvmaraton serie, SuperHalfs, som ud over København også inkluderer, Lissabon, Prag, Cardiff og Valencia.

“SuperHalfs er klart blevet etableret for at øge den internationale interesse, og det ser ud til at lykkes. Vi kan dermed se frem til at byde de mange internationale gæster velkommen i Københavns gader på verdens hurtigste halvmaratonrute,” siger Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta Atletik & Motion, der arrangerer Copenhagen Half Marathon.

CPH Half 2019 har sat aftryk

Ud over et udsolgt CPH Half i 2019, så markerede eventen sig også med en ny verdensrekord sat af kenyanske Geoffrey Kamworor. En verdensrekord der klart også har været med til at skabe den større international opmærksomhed.

“Det er et stort salgsargument at stå med verdens hurtigste halvmaratonrute. Verdensrekorden har givet genlyd i både nationale og internationale løbekredse, og det er det, vi nu kan se i tilmeldingstallene,” siger Dorte Vibjerg.

Hos Wonderful Copenhagen (WOCO), som blandt andet står for at fremme turisme i hovedstadsområdet, har man også bemærket de mange udenlandske løbere, og den øgede interesse for CPH Half.

“Vi har gennem flere år samarbejdet med Sparta om at udvikle København til løbedestination og løfte CPH Half bredere ud internationalt. Og her i 2019 har CPH Half virkelig understreget sin internationale position ved både at blive en del af SuperHalfs, ved at tiltrække flere internationale løbere end nogensinde før og ikke mindst med den nye verdensrekord. Det er et godt udgangspunkt for at skabe endnu større international interesse for CPH Half og for København som løbedestination i 2020,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.