Som løber er det vigtigt, at du træner dine fødder. Her får du 6 gode fodtræningsøvelser.

1.

Stå med neutral rygsøjle og sørg for at have vægten ligeligt fordelt på foden og punktet under hælen, under lilletåen og under storetåen i gulvet. Pres nu storetåen ned mod gulvet samtidig med at du løfter de andre tæer. Sørg for at holde tæerne strakte og forholdsvis afslappede.

            3 x 5 gentagelser.

2.

Sørg igen for at have vægten ligeligt fordelt på foden og punktet under hælen, under lilletåen og under storetåen i gulvet. Løft nu storetåen så meget, du kan uden at løfte de andre tæer. Sørg for at holde tæerne strakte og forholdsvis afslappede.

              3 x 5 gentagelser

3.

Hold vægten ligeligt fordelt på foden. Du skal nu aktivere muskler under foden, så du kan lette trykket fra gulvet under svangen. Dvs: Gør svangen højere og foden kortere. Du må ikke krumme dine tæer.

          2 x 5 gentagelser.

4.

Lav denne øvelse på et blødt underlag. Start med at stille dig helt op på ballarinatå, så du arbejder rigtig godt i svangen og strækker tæerne helt. Herefter bøjer du tæerne, så du strækker vristen og senerne til tæerne.

 2 x 5 gentagelser.

5.

Stræk og spred tæerne som en vifte, alt det du kan. Forsøg også at lave en udgave, hvor du holder alle tæerne i gulvet hele tiden. Vær især opmærksom på, at storetåen rykkes ud til siden.

2 x 5 gentagelser.

6.

Stil dig for enden af et håndklæde. Brug tæerne til at krølle håndklædet sammen. Sørg for at stå lige på foden og vær opmærksom på, at du ikke ruller ud på ydersiden af foden. Brug storetåen i en lige bane.

2 x 5 gentagelser.