På kun tre år har danske Christina Svejstrup skabt opsigtsvækkende resultater på den internationale triatlonscene. I 2018 blev den 35-årige mor til tre verdensmester ved Ironman Hawaii, satte verdensrekord ved Ironman Copenhagen 2018 og tog europamesterskabet på den halve distance i Helsingør. Nu har “Iron-mom” fra Veksø fået pro-licens og træder fra årets start ind i kredsen af stærke, kvindelige pro’er i dansk triatlon.

Christina Svejstrup kom flyvende ind fra det ukendte i 2015, hvor hun fra start markerede sig som en af de bedste kvindelige triatleter i Danmark. Hun debuterede i Ironman Copenhagen og Ironman Helsingør (halv distance) med sejre i sin aldersklasse og samlet set bedste amatør. Siden har hun bl.a. genvundet Ironman Copenhagen i 2017 og 18 som bedste amatør. Og i 2018 satte hun verdens hurtigste tid på tværs af alle aldersgrupper ved løbet i København og hjemtog verdensmesterskabet fra den ikoniske ironman Kona på Hawaii.

Men her fra årsskiftet er den korte amatørkarriere forbi. Nu træder den 35-årige “Iron-mom” fra Veksø på Sjælland ind på den internationale proscene i triatlonsporten. Men modsat de nærmeste professionelle konkurrenter, hun skal dyste mod om penge og præstige, fortsætter Christina Svejstrup sin træning med base i hjemmet i Veksø – langt fra La Santa Sport og den normale protilværelse i sporten.

Selvstændig og mor til tre

Med skiftet til en professionel tilværelse skærpes Christinas fokus på sporten kraftigt. Målsætningen er en placering i top-10 i verden inden for et par år. I konkurrence har Christina Svejstrup, trods status som arbejde mor til tre og amatør, tit placeret sig i profeltets præmierække.

– Christina har gennem de sidste år udviklet sig fra at være nybegynder til i dag at gøre ting, de færreste triatleter kan forestille sig. Ud over et ekstraordinært talent, er hendes største styrke evnen til at holde fokus og motivation i top. Jeg er ikke i tvivl om, at Christina i de kommende år fortsætter sin udvikling og viser, hvad en mor til tre kan opnå inden for sportens verden, hvis man har opbakning fra familien og modet til at forfølge sin drøm, siger træner og tidligere professionel triatlet, Aleksandar Sørensen-Markovic.

Sideløbende med træning og konkurrencer har Christina Svejstrup drevet egen virksomhed med 8-10 ansatte. Samtidig har hun passet et travlt familieliv sammen med manden Kim med tre børn, stort hus og have. Herunder tvillingepiger, som blev født i 2016, hvor Christina Svejstrup tog en naturlig pause fra triatlon.

Christina Svejstrup privat

35 år, gift med Kim Svejstrup. Tre børn, tvillingerne Silke og Lærke på 2 år og Victoria på 5 år. Bor på en gård i Veksø, Nordvestsjælland. Driver på 10. år eget rengøringsfirma med 8-10 ansatte. Ved skiftet til en professionel tilværelse bliver daglige ledelse og administration udliciteret.

Resultater – 2015 til 2018

·      Age Group Verdensmester, 2018, Ironman Kona, Hawaii, World Championship

·      Europamester i Age Group, 2018, Halve Ironman Helsingør (4 timer, 18 min)

·      Nr 1 Age Group, Ironman Copenhagen, 2018, verdensrekord for Age Group (9 timer)

·      Nr 1 Age Group, Ironman Copenhagen, 2017, nummer 3 samlet inkl. pro’er (9 timer, 17 min)

·      Nr 2 Age Group, EM 2017, Ironman Helsingør 70.3. (4 timer, 28 min)

·      Nr 6 Age Group, 2015, Ironman Kona, Hawaii, World Championship

·      Nr 1, Age Group overall, Ironman Copenhagen, 2015, (9 timer, 41 min) Ironman debut

·      Nr 1, Age Group 30-34, Ironman Helsingør 70.3, 2015, (4 timer, 43 min) Første halve Ironman