Yomif Kejelcha har netop løbet den syvende hurtigste tid nogensinde på 5000 meter på banen. Den 16. september debuterer han på halvmarathondistancen ved CPH Half.

Når man inden for den seneste måned har sat ny personlig rekord på 3000 meter og 5000 meter, så er man i topform. Det er netop, hvad etiopiske Yomif Kejelcha har gjort, og det er tider i absolut verdensklasse, den dobbelte verdensmester på 3000 meter indendørs har præsteret.

“Med en tid på 12.46.79 min. på 5000 meter bane, så er man i den absolutte verdenselite på distancen. Derfor er Yomif Kejelcha også en meget spændende debutant ved CPH Half, og kan han videreføre den gode form til landevejen, så kan han løbe rigtig stærkt. Jeg glæder mig virkelig til at se, hvad han kan,” siger Henrik Paulsen, sportschef i Sparta Atletik.

Ud over de to guldmedaljer ved VM indendørs, så har Yomif Kejelcha også flere sejre ved Diamond League, og tilbage i 2014 blev han U20 verdensmester på 5000 meter. Han er blot 21 år, og hvor stort talentet er, kan man få en idé om ved at kigge på listen over de seks mænd, som igennem historien har løbet hurtigere på 5000 meter. Det er blandt andet Kenenisa Bekele, Haile Gebrselassie og Eliud Kipchoge, så Yomif Kejelcha kan bestemt være en fremtidig verdensstjerne på både halvmarathon- og marathondistancen.