[Sponsoreret] Thomas Brandt er en del af ASICS FrontRunners. For ham giver løb et mentalt frirum med en masse glæde og energi. Få hans gode råd til at arbejde med det mentale under løb, samt hvordan du kan bruge ASICS World Ekiden virtuelle stafetløb til at få en god oplevelse med andre – uanset hvor i landet – eller verden – du befinder dig!

Hvis du kun måtte bruge tre ord til at beskrive dig som løber, hvad vil det så være?

Som løber ser jeg mig selv som værende; dedikeret, målrettet og disciplineret.

Du er en del af ASICS FrontRunners, som også stiller en masse hold til det virtuelle World Ekiden stafetløb. Du er vant til at løbe lange distancer alene, så kan du ikke dele dine tanker om, hvorfor løbet er spændende?

Det fede ved ASICS World Ekiden stafet er, at alle kan være med, uanset løbeniveau, alder osv. Derudover synes jeg også, at løbet er specielt, fordi det i selve ideen er tænkt som værende et globalt socialt løb, hvor man kan engagere sine venner, familie, kolleger eller hvem man nu har lyst til at gøre det med – også selv om de folk måske bor på den anden side af kloden. For mig handler løb nemlig ikke kun om, hvor langt eller hvor hurtigt man kan løbe, men mere om at have det sjovt og få nogle gode oplevelser med folk man holder af. Det synes jeg, at World Ekiden stafet giver mulighed for. World Ekiden handler for mig om team work, om at støtte hinanden og i fællesskab opleve de positive forandringer, løb er med til at skabe for både din fysisk og mentalitet.

Hvordan arbejder du med det mentale i forhold til dit løb? Har du nogle gode råd, du gerne vil dele med andre løbere?

Jeg fokuserer meget på min mentale tilstand under alle mine løb. Det inkluderer at sætte fokus på min vejrtrækning, hvordan min krop føles og hvordan mit humør er. For mig er løb en kæmpe frihed, og det har faktisk reddet mig fra en mulig depression. Det har givet mig et mentalt frirum, hvor jeg kan slippe alle negative og tunge tanker og blot fokusere på nuet og den glæde og energi, løb giver mig. Dertil, er det vigtigt for mig, at aldrig straffe mig selv eller være negativ, hvis jeg har et dårligt løb eller mine ben ikke føles gode – jeg ved, hvor vigtigt det er at give plads til dårlig dage og ikke lade det slå mig ud.

ASICS World Ekiden handler for mig om team work, om at støtte hinanden og i fællesskab opleve de positive forandringer, løb er med til at skabe for både din fysisk og mentalitet.

Mine råd til andre løbere er:

  • Arbejd med din koncentration – fokuser på din vejrtrækning, hvordan din krop har det og hvordan løbet påvirker dit humør
  • Vær i nuet – prøv at nyde din løbetur ved at give dig tid til at bemærke dine omgivelser.
  • Sæt mål – sæt dig altid et mål med din løbetur, uanset om det blot er at løbe uafbrudt i 1 km, slå din rekord for 5km eller hvad det nu måtte være.
  • Beløn dig selv – husk at anerkende dig selv og din indsats hver gang. Det kan være i form af en lille pose slik, et langt karbad eller det der nu gør dig glad. Det at belønne sig selv efter en løbetur er med til at holde dig motiveret og koncentreret om at nå dine løbemål.

Hvordan ser dit hold ud til World Ekiden stafetløbet? Hvem har du valgt at invitere med og hvorfor? Ved I allerede nu, hvilke distancer de forskellige skal løbe?

Mit hold i år er sammensat af nogle meget forskellige løbere. Vi har dertil også en forskellig tilgang til løb i forhold til hvilke typer og distancer vi løber. Selvom vi har forskellige højder, størrelser og tilgange til vores løb, er vi fælles om, at vi elsker at løbe og bevæge os.

Jeg valgte som den første at invitere min kone Marie med i løbet, fordi hun som mig selv elsker at løbe, og det derfor er en stor del af vores hverdag sammen. Derudover har jeg inviteret mine kolleger Benjamin, Frederik, Asger og Nicklas, fordi jeg ved, at de også elsker at løbe og altid er klar på en fed udfordring.

Vi har allerede fordelt distancerne, og Frederik og jeg selv tager 10 km hver, mens Benjamin nupper den på 7,2 km og Marie, Nicklas og Asger flyver afsted på en 5 km-distance. Vi har aftalt, at vi løber sammen, altså på samme dag, direkte efterfulgt af hinanden, så det bliver en fælles oplevelse.

Du kan være med i løbet, uanset om du er en erfaren løber, nybegynder, ung, gammel etc. Det er et løb, hvor der er plads til alle og hvor der derfor er givet plads til diversitet.

Hvad mener du, at man som løber i Danmark kan få ud af at deltage i World Ekiden?

Jeg tror, at man som løber i Danmark vil få en sjov og anderledes løbeoplevelse ud af at deltage. Du kommer til at løbe virtuelt med løbere fra hele verden, hvilket jeg personligt synes er super fedt og motiverende. Du kan være med i løbet, uanset om du er en erfaren løber, nybegynder, ung, gammel etc. Det er et løb, hvor der er plads til alle og hvor der derfor er givet plads til diversitet. Du kan blive en del af et global mindset om, at bevægelse ikke kun er sundt for kroppen, men også for det mentale – og så vil du i øvrigt være med til at vise resten af verden, hvor seje alle vi danske løbere er – fra nybegynderne til de erfarne.

Om Thomas Greve Brandt

Jeg er 35 år, bosat i Aalborg og så har jeg gennem de sidste 15 år arbejdet i Forsvaret, hvor jeg er korporal i en transportenhed. Løb fylder meget i min hverdag – både på arbejde, men også i fritiden, hvor jeg udover selv at løbe også hjælper andre med at komme i gang med løb. Jeg blev en del af ASICS FrontRunners i år, og løb er derfor kommet til at fylde endnu mere i min hverdag – og jeg elsker det.

 

Sådan tilmelder du dig ASICS World Ekiden 2021!

1. REGISTRERING ER GRATIS

Find et hold med op til seks løbere og vælg en holdkaptajn inden den gratis registrering. Dette kan enten gøres gennem ASICS’ app Runkeeper eller medlemsprogrammet OneASICS.

2. TRÆN OG LOG

Samarbejde er nøglen i Ekiden-stafetten. ASICS’ app Runkeeper hjælper holdkammerater med samarbejdet gennem forskellige challenges og træningsplaner.

3. DELTAG I LØBET

Log din del af stafetten i ASICS’ app Runkeeper mellem den 10. og 22. november 2021. Arbejd hårdt og løb hurtigt ved skiftet fra den ene holdkammerat til den anden, mens du passerer den virtuelle tasuki.

4. FEJR OG DEL

Del dit holds resultat med dine venner og familie på sociale medier under hashtagget #ASICSWorldEkiden

Læs mere om ASICS World Ekiden 2021

 

Om ASICS FrontRunners

Et hold af forskelligheder med en fælles tro på, at bevægelse er nøglen til at forbedre den mentale tilstand”. Sådan beskriver de danske medlemmer af ASICS FrontRunner-teamet sig selv. Et team, der i Danmark består af godt 20 løbere, men som på verdensplan strækker sig over 30 lande med mere end 600 løbere, som alle deler samme passion for løb. ASICS FrontRunners er en bevægelse, som er lavet med et mål om at hjælpe alle, der elsker at bevæge sig. De træner, konkurrerer, og vigtigst af alt, så motiverer de hinanden og folk omkring sig. En tilgang som bygger på, at bevægelse har en positiv indflydelse på, at vi sammen kan få verden til at bevæge sig og forbedre de mentale tilstande over hele verden.

 

Læs mere om ASICS FrontRunners Danmark