[Sponsoreret] Asics lancerer deres hurtigste konkurrencesko til dato! Metaspeed Sky og Metaspeed Edge er designet med en carbonplade, som giver fremdrift. Det betyder færre skridt og en endnu hurtigere vej til målstregen.

Asics har netop lanceret to nye high-performance løbesko, Metaspeed Sky og Metaspeed Edge. De to nye løbesko er designet med carbonplade, responsivt skum og et løbestilsoptimeret design for at hjælpe eliteatleter med at nå toppen af deres niveau.

Understøtter din løbestil helt til målstregen

Med de nye Metaspeed-løbesko behøver løbere ikke længere justere deres løbestil, så den passer til de sko, de har på. De to nye løbesko er nemlig designet med henblik på hver især at understøtte de to typiske løbestile iblandt verdens hurtigste løbere. Løbestile som ASICS Institute of Sport Science (ISS) kalder stride og kadence. 

Stride-løbere tager lange skridt og har en lang svævefase. De øger deres hastighed ved at øge deres skridtlængde, imens de bevarer den samme kadence. Kadence-løbere tager mindre skridt og har en kort svævefase. De øger deres hastighed ved både at øge deres skridtlængde og kadence.

ASICS’ team fandt ud af, at den type sko, som verdens hurtigste løbere konkurrerer i, normalt favoriserer stride-løbere, imens kadence-løbere ikke bliver understøttet fuldt ud. Sportsforskerne ved ISS målte, at atleter klarer sig bedre, når de løber i sko, der er optimeret til deres løbestil. Derfor har ASICS skabt to løbesko, som hver især er designet til at forbedre løberes ydeevne med stride– og kadende-løbestil.

Udviklet til – og med – eliteløbere

Metaspeed er udviklet og testet i samarbejde med nogle af verdens bedste atleter. Sara Hall testede en tidlig prototype ved London Marathon i 2020 og satte PR i tiden 2:22:01, hvilket skar 15 sek. af hendes tidligere PR. Samme år satte hun igen en ny PR i tiden 2:20:32. I marts 2021 annoncerede topatleterne Julien Wanders, Sondre Nordstad Moen og Mario Mola, at de har sluttet sig til Asics-holdet og vil løbe i Metaspeed Sky.

Som sådan bygger skoene ovenpå ASICS ønske om at hjælpe alle med at opnå et sundt sind i en sund krop gennem sport. Yasuhito Hirota, præsident og vicedirektør for Asics, udtaler: ”Med pandemien, der lægger enorme begrænsninger på konkurrencesport over hele kloden, er vores mangeårige mission blevet hårdt presset i 2021. Dette års lancering af Metaspeed står som et symbol på vores fortsatte engagement i at hjælpe eliteatleter med at nå deres potentiale.”

Nøglespecifikationer

Metaspeed Sky og Metaspeed Edge er begge udstyret med en fuldlængde carbonplade i mellemsålen, som går fra hæl til forfod. Den lette carbonplade sørger for stabilitet og skaber fremdrift. Sålens design skal reducere bevægelsen i ankelledet og dermed spare dig energi, så du kan løbe længere uden at bruge mere energi.

Mellemsålen er udviklet i materialet FF Blast Turbo, der er et af Asics’ letteste og mest responsive til dato. Materialet skal hjælpe dig med at løbe hurtigere og giver et ”bounce”, når du sætter af. Det er et ultralet materiale, og Asics melder om en energireturnering på 70%.

Ydersålen er designet i AsicsGrip-gummimateriale, som har en fremragende holdbarhed og forbedrer grebet på alt slags underlag. Overdelen er designet i enkeltlags Engineered Mesh, der er både let, blødt og komfortabelt. Det er et tyndt materiale, der skal forbedre luftstrømmen og gøre skoen så åndbar som mulig. Materialet er sømløst, og det er designet til at svøbe sig om din fod. Det er designet i 100% genanvendt polyester.

Metaspeed Sky

Metaspeed Sky er designet til at hjælpe stride-løbere til at blive hurtigere ved at øge deres skridtlængde betydeligt. En højere FF Blast Turbo-mellemsål af skum og en avanceret carbonplade, som giver stabilitet og fremdrift, gør løbere i stand til at tage færre skridt mod målstregen og samtidig spare energi og opretholde deres tempo. Metaspeed Sky har en tykkere mellemsål og en skarpere krumningsvinkel på forfoden end Metaspeed Edge.

Vægt: 199g (herre), 165g (dame)

Stack height: 33mm hæl, 28mm forfod (herre). 31mm hæl, 26 mm forfod (dame).

Metaspeed Sky er tilgængelig i butikkerne nu.

Metaspeed Edge

Metaspeed Edge er designet til at hjælpe kadence-løbere til at blive hurtigere ved at øge deres skridtlængde og samtidig give dem mulighed for lettere at kontrollere kadencen. Metaspeed Edge har en større hæl til tå-højdeforskel (8mm) end Metaspeed Sky (5mm), samt en blødere krumningsvinkel på forfoden.

Vægt: 188g (herre), 160g (dame)

Stack height: 29 mm hæl, 21 mm forfod (herre). 28 mm hæl, 20 mm forfod (dame).

Metaspeed Edge er tilgængelig fra 4. juni 2021.

Læs mere om Asics Metaspeed Sky og Metaspeed Edge