Tidligere eliteløber Henrik Them kommer til at stå i spidsen for et nyt samarbejde mellem Sparta Atletik og løbefællesskabet NBRO. Samarbejdet skal blandt andet bruges til at tiltrække nye talenter inden for langdistanceløb.

Sparta Atletik har faciliteterne og ekspertisen, mens løbefællesskabet NBRO har tiltrækningskraften og fællesskabet. De to verdener skal nu bruges i et nyt samarbejde, som skal trække nye talentfulde løbere til, som på sigt skal udgøre Danmarks stærkeste træningsgruppe.

“I første omgang drejer det sig om at få folk til træning, og vi skal stille og roligt have bygget en struktur og et fundament op. Det bliver en proces, som kommer til at strække sig over 1-2 år, men så tror jeg også på, at vi har en rigtig stærk og bæredygtig gruppe,” siger Henrik Them.

Rekruttering af talenter

Det nye samarbejde giver en større pakke, som vil være interessant for en langt større målgruppe. I dag kommer mange unge løbere ind i løbesporten via løbefællesskaber som blandt andet NBRO, og blandt disse løbere er der også talenter, som vil kunne få en masse ud af at komme ind under de eliteforhold, som Sparta Atletik kan tilbyde. Derfor giver samarbejdet mellem NBRO og Sparta Atletik rigtig god mening.

“Vi skal være langt bedre til at rekruttere talenter, og vi skal være mere åbne i denne rekrutteringsproces. Derfor ser vi også meget frem til samarbejdet med NBRO, da de om nogen er gode til at rekruttere løbere. Rekrutteringen af talenter kan også foregå ved motionsløb eller ude på gymnasier, skoler osv. og så kan vi se hos vores kollegaer i Malmø, at de har haft succes med at få integreret løbere med en anden etnisk baggrund, som virkelig løber stærkt, og det er også et område, vi vil satse på,” siger Henrik Paulsen, der er sportschef i SpartaA tletik.

Hos NBRO ser man også mange muligheder og perspektiver i det nye samarbejde.

“NBRO Running er et løbefællesskab med plads til løbere på alle niveauer, men lige siden vores start i 2010 har vi været træningsivrige og ambitiøse, og vores bedste løbere har nu i nogle år kunnet gøre sig gældende på den danske langdistancescene. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde vores løbere et ugentligt kvalitetspas med mere struktur og højere niveau end tidligere praktiseret. Vi er utrolig stolte af at få lov at arbejde sammen med så etableret atletikklub som Sparta, og vi håber at kunne hjælpe til, at den i forvejen meget fornemme talentudvikling får et yderligere løft. Henrik Them har som aktiv eliteløber været et forbillede for rigtig mange løbere i NBRO, ogvi er overbevist om, at han er morgendagens store danske trænernavn på langdistanceløb. Det er en ære for os at kunne tilbyde et så kvalificeret træningstilbud,” siger Anders Rømer, en af stifterne af NBRO.

Fleksibelt og seriøst

Samarbejdet er allerede i gang, og her i begyndelsen skal der åbnes op for, at Sparta-løbere og NBRO-løbere kan træne sammen, mens gruppen stille og roligt bliver bygget op. Gruppen skal ligeledes kunne rumme de Sparta-løbere, som i dag løber og træner for sig selv, og nogle dage kan der trænes i NBRO regi og andre dage i Sparta regi, mens man andre dage træner sammen som gruppe. Det skal være fleksibelt men seriøst.

“Nøglen til at udvikle løberne er at få dem til træning, og vi skal have skabt en stærk træningsgruppe, som både kan skabe eliteresultater og markere sig ved diverse motionsløb i hovedstadsområdet. Der kommer til at være nogle elitekrav for gruppen, men der bliver også åbent for, at man kan invitere talentfulde løbere med, som har vist potentiale ved et motionsløb, men først ska vi havestrukturen og fundamentet på plads,” siger Henrik Them.