Det er den største sportsbegivenhed i Helsingørs historie der søndag eftermiddag kan melde udsolgt. Til start den 17. juni til KMD IRONMAN 70.3 European Championship, vil der foruden en perlerække af verdens bedste triatleter, være 2.800 deltagere fra 50 forskellige nationer til det største triatlonmesterskab nogensinde i Norden.
Helsingør er i juni for andet år i træk, vært for Europas største og mest prestigefyldte triatlonmesterskab på IRONMAN 70.3 distancen (red: populært sagt en halv IRONMAN) her to uger før det hele går løs er alle startnumre nu solgt:
“Det er meget glædeligt at vi har noget vores ambitiøse målsætning i forhold til deltagerantallet der er 400 større end sidste år. Og der venter alle deltagere og triatloninteresserede en fantastisk mesterskabsweekend i Helsingør i dagene fra den 14. til 17. juni,” fortæller Frej Elbæk Schjeldal, Nordisk kommunikationschef for IRONMAN
Måske ikke sidste gang?
I følge planen var det meningen at næste års IRONMAN 70.3 Europamesterskab skulle afholdes i et nyt land fra 2019, men grundet den store succes i samarbejdet med Helsingør Kommune, er der åbnet op for, at det store mesterskab kan blive i Danmark:
“Meldingen fra IRONMAN på globalt niveau har hidtil været, at mesterskabet skulle afholdes i et nyt land. Samtidig har man set den udvikling mesterskabet har taget på dansk grund, hvor vi i år foruden deltagerrekord også har det stærkeste professionelle felt til dato – og det er der blevet lagt mærke til, hvilket har betydet at vi har fået en option på at forlænge samarbejdet. Derfor arbejder vi nu sammen med Helsingør Kommune, for at se om vi kan finde en løsning der gør at vi sikre denne i triatlonsammenhænge kæmpe begivenhed på dansk jord, også de kommende år.” slutter Frej Elbæk Schjeldal.
Fakta:
KMD IRONMAN 70.3 European Championship 2018 afholdes fra den 14. til den 17. juni i Helsingør.
Til IRONMAN 70.3 Europamesterskabet den 17.  juni er distancerne 1.9km svøm, 90km cykling og 21km løb.
2.800 deltagere fra mere end 50 forskellige nationer er til start. Heriblandt en perlerække af verdens bedste triatleter til mesterskabet, der i stil med French Open og Wimbledon i tennis, giver alle verdens bedste triatleter mulighed for at stille op. Hvorfor konkurrencen, prestigen, pengepræmierne mv. er større her end andre triatlonkonkurrencer.
Set med danske øjne knyttes der store forventninger til de danske kvinder, hvor sidste års nr. 2 Helle Frederiksen sammen med Camilla Pedersen er bedste bud på en dansk IRONMAN 70.3 Europamester.