OL-maratonløberen Anna Holm, Sparta, kommer tidligst til OL i Paris 2024. Bornholmeren er i lykkelige omstændigheder og venter barn sammen med sin svenske kæreste Victor Velin Larsson

“OL i Tokyo bliver naturligvis ikke aktuelt, men heldigvis er der god tid til OL i Paris, siger Anna Holm.

Spartaløberen havde ellers sat træningen efter OL i Tokyo, men til Copenhagen Half Marathon i slutningen af september, hvor hun var 51 sekunder fra EM-kravet, føltes hverken selve konkurrencen eller træningen efterfølgende helt, som den burde.

– Jeg var utrolig træt, og efter løbet var det som om, jeg ikke kunne restituere. Jeg blev bare mere og mere træt. Det stod på i lidt tid, indtil jeg fandt ud af, at jeg var gravid. Det var en stor og dejlig overraskelse, og så gav det hele mening, siger den 31-årige bornholmer.

Anna Holm er halvvejs i graviditeten og venter en pige først i juni. Hun håber, at hun ligesom så mange andre kvindelige atleter kan vende endnu stærkere tilbage.

– Jeg løbetræner stadig. Det foregår i et meget roligt tempo og med nedsat distance. Jeg nyder også at aqua-jogge (red. løbetræning i vand) og svømme, fordi kroppen i vandet føles mere fri end på landjorden, siger langdistanceløberen, der allerede har lagt planer med sin træner Christian Friis for, hvordan hun kommer i gang efter fødslen.

– Jeg håber at kunne starte op med en crosssæson i 2020, hvor der er EM i cross i december. I marts 2020 er der VM i cross i Australien, og her kunne det være fantastisk at være en del af et dansk kvindehold, siger Anna Holm.

Spartatræner Christian Friis er klar til sammen med klubben at bakke op om at få maratonløberen, der har løbet 2.33.02 på distancen, hurtigt tilbage i god form igen.

– Anna har viljen og lysten, og hun ved, hvad det kræver af træning at komme tilbage i form, siger Christian Friis, der har levet af at være professionel træner i USA og træner langdistance-løberne i Sparta..

Anna Holm forventer at tilbringe størstedelen af sin barsel på Bornholm, hvor der er optimale betingelser for at træne.

– Jeg ved jo ikke, hvordan min krop reagerer. Jeg glæder mig til at blive forældre sammen med min kæreste, men jeg er også opsat på at vende tilbage til løb efter fødslen, siger Anna Holm.