Asics har lanceret GEL-Nimbus 23. Skoen, der er opkaldt efter det latinske navn for skyformationen Nimbus, er gennem tiden blevet synonym for komfortable løbesko til alle typer af løbere gennem mere end 20 år. Nu skal udgave nr. 23 løfte arven.

Når en producent laver en ny udgave af en løbesko, er det naturligvis med en idé om at lave en sko, som er bedre end forgængeren. Nyt design, nye materialer, nye produktionsmetoder. Det hele er i spil – undtagen navnet. Sådan er det også med Asics GEL-Nimbus 23, som ikke bare er opdateret på de gængse parametre med tanke på at give løberen en øget ydeevne og beskyttelse. Eksempelvis er GEL-Nimbus 23 udstyret med en bedre stødabsorbering i længden, som giver en bedre stabilitet. Det helt store nyhed er, at modellen introducerer kønsspecifikke features, der giver specialtilpasset støtte. Kongstanken er klar: Fuld specialtilpasset komfort til alle.

Nye features:

  • Ny 3D SPACE CONSTRUCTION™: Teknologien under hælen hjælper løberen med bedre at udnytte skummet, der giver en blødere underfodsfornemmelse.
  • Stødabsorbering ved langdistanceløb med GEL™-teknologien, der aktiveres ved fodens nedslag.
  • Et blødere mesh-design på skoens overdel sikrer fleksibilitet, komfort og åndbarhed.
  • FLYTEFOAM™ Propel technology i mellemsålen give skoen en lettere vægt og bedre stødabsorbering.

Yderligere kønsspecifikke egenskaber:

  • Den kønsspecifikke 3D SPACE CONSTRUCTION™-teknologi i forfoden hjælper kvindelige løbere med en passende aktivering af mellemsålen.
  • Fleksrillerne i ydersålen under forfoden er forskellig i herre- og dame-modellen for at hjælpe løbere til at aktivere mellemsålen på en passende måde og give en mere jævn overgang.
  • TRUSSTIC™-enheden giver udpræget støtte – igen tilpasset mænd og kvinder, så de kan opnå en blødere overgang.
  • PLUS 3™ Midsole technology lægger 3mm ekstra til hælen i damemodellen.

Skoen i brug

Og hvordan fungerer Asics GEL-Nimbus 23-skoen så i virkeligheden? Er Asics lykkedes med at opdatere modellen til en endnu bedre sko end sin forgænger?

Det umiddelbare svar er ja. Skoen giver fortsat fremragende komfort og stødabsorbering, og leverer en dejligt glidende skridtafvikling. Perfekt til mængdetræning for langt de fleste danskere. Ikke mindst dem, som også løber længere ture. Nuvel, skoen er i den bløde ende pga. sine Gel-enheder, men den sejler på ingen måder. Ja, faktisk arbejder skoen dejlig responsivt, hvilket giver en let, rolig og stabil skridtafvikling. Også på de længere tur, når man er blevet træt.

Rent materialemæssigt er der ikke meget at sætte en finger på. Både skoenes over- og underdel er fabrikeret lækkert. Overdelen er fremstillet i et lækkert mesh-design, imens underdelens designlinjer udstråler, at dette er en selvsikker slider. Læs, dette er ikke en sko, som skriger på opmærksomhed i sit design og materialevalg, men en sko, som er designet til at gøre jobbet til UG med kryds og slange.

Mht. kønsspecifikke features er disse svære at vurdere. Vi har testet skoen i dameudgaven, og det er tydeligt, at Asics har arbejdet med skoen i forhold til kvinderne som en stadig mere vigtig målgruppe. Dette er ikke bare en herresko, som har fået nye farver, så de appelerer til os kvinder. Dette er en løbesko, som tager kvinder alvorligt. Den er især god på de lange ture, til alle som søger en let og komfortabel sko, der tager dig sikkert på løbetur og hjem igen. Resultatet er en sko, som bør overvejes af mange.

Vejl. udsalgspris: 1.500,- DKK