For anden gang kan arrangørerne bag CPH Half, Sparta Atletik & Løb, melde udsolgt til Danmarks største halvmaraton, når 25.000 løbere stiller til start på Øster Allé den 18. september.

Snart bliver København og Frederiksberg indhyllet i løbere, når deltagere fra mere end 110 lande verden over drager mod København for at deltage til udsolgt CPH Half. Siden 2019 hvor byen oplevede en verdensrekord, har antallet af udenlandske deltagere været støt stigende, og i år er mere end 34 procent af deltagerne fra et andet land end Danmark.

“Vi er stolte af, at Copenhagen Half Marathon for anden gang nu er udsolgt, og det er et kæmpe cadeu til hele byen. At vi har et af verdens bedste og hurtigste halvmaraton i vores hovedstad er helt fantastisk, og vores ambition er at vækste eventen endnu mere på sigt,” lyder det fra Dorte Vibjerg, adm. direktør Sparta Atletik & Løb, som er en non-profit forening.

Rekordmange internationale deltagere

Over 34 procent af deltagerne er fra udlandet, og det vidner om, at arrangementet har et rigtig godt fat i de udenlandske løbere, som gerne rejser til København med familien og venerne for at løbe, smage og opleve alt det, som den danske hovedstad har at byde på. Ifølge Wonderful Copenhagen er det uvurderligt med et løb på verdensklasseniveau i Danmark.

“Events er vigtige for storbyturismen som en konkret årsag til at rejse, og nu fuldender Copenhagen Half Marathon en historisk eventsommer i København. I lyset af, at den internationale turisme i hovedstaden fra en række markeder stadig er mærket af pandemiens efterdønninger, glæder vi os ekstra meget over, at Copenhagen Half Marathon i år sætter rekord i internationale deltagere,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen

Copenhagen Half Marathon løber af stablen søndag den 18. september klokken 11.15 på Øster Allé, og de 25.000 løbere kommer blandt andet igennem alle brokvartererne, indre by og Frederiksberg.