Make a Mark CPH er et løb til støtte for kvinder, og løbet er med til at gøre en reel forskel for de organisationer, der indsamles penge til. For løberne giver det ekstra motivation at løbe for andre.

Når Make a Mark CPH løbes den 20. juni i år, så er det den anden udgave af løbet ‘for’ kvinder, som blev lanceret sidste år. Netop det med at løbe for andre betyder rigtig meget, og er med til at højne motivationen hos deltagerne.

“Det er jo dobbelt op, at man kan gøre noget for sin egen sundhed og samtidige hjælpe andre,” lød det blandt andet sidste år fra en deltager.

Et løb til fordel for kvinder

Der er ikke tale om et løb kun for kvinder men et løb til fordel for kvinder, hvor alle er velkomne til at løbe med. I år bliver der samlet penge ind til fire forskellige organisationer, som på hver sin måde hjælper kvinder og piger i Danmark. De fire organisationer er Mødrehjælpen, Liva Shelter, Indvandrer Kvindecentret og Pigegruppen De Unges Hus. De tre førstnævnte organisationer blev der også samlet penge ind til i 2019, og her er man glade for at være med igen.

“Vi havde en fantastisk eftermiddag til sidste års ’Make A Mark CPH’, og vi glæder os enormt til at løbe med igen i år. I Indvandrer Kvindecentret arbejder vi hver dag for at skabe positive forandringer og fællesskaber for kvinder, og derfor er begejstringen selvfølgelig også ekstra stor, når der sættes fokus på netop fællesskaber og ligestilling. Samtidig er vi dybt taknemmelige over, at der skabes større synlighed om netop Indvandrer Kvindecentret. Den er en supervigtig anerkendelse og et bidrag, som betyder, at vi i endnu højere grad kan være der for dem, der har brug for en ekstra håndsrækning,” siger Mirka Mozer, direktør i Indvandrer Kvindecentret.

Valgfri donation

Make a Mark CPH udspringer af Spartas traditionelle kvindeløb men i modsætning til det traditionelle kvindeløb, så har alle her mulighed for at løbe og bruge deres energi på at støtte udsatte kvinder og piger i Danmark. Når man har løbet de 5 eller 10 kilometer, så kan man selv bestemme, hvilke af de fire organisationer, man vil donere 50 kroner til. En af organisationerne er Liva Shelter, og her er man også taknemmelige for det kommende bidrag.

“I Liva Shelter støtter vi kvinder til at bryde ud af voldelige forhold og til at finde fodfæste og indre styrke i vejen ud af volden. Via Make a Mark CPH samler vi ind til en ekstra indsats og gode oplevelser til børnene i den svære tid, de bor hos os,” siger Kasper Tingkær, konstitueret daglig leder hos Liva Shelter.

Fakta om Make a Mark CPH

Make a Mark er arrangeret af Sparta, og medsponsor er Sportmaster, og der løbes enten 5 eller 10 kilometer på en rute i og omkring Fælledparken på Østerbro i København. Løbet er for alle, og der kan læses meget mere her.