Copenhagen Half Marathon var suverænt det hurtigste halvmaraton i verden i 2017, og det er også blevet bemærket hos Det Internationale Atletik Forbund, der fremhæver løbet som et af årets højdepunkter.

Copenhagen Half Marathon 2017 bliver nok mest husket for det ekstreme vejr, som ramte løbet efter cirka halvanden time. Løbet udmærkede sig dog også på andre områder, og hvis der udelukkende kigges på tiderne, så var Copenhagen Half Marathon det bedste halvmaraton i verden anno 2017. Det har arrangørerne nu også Det Internationale Atletik Forbunds (IAAF) ord for.

Forbundet har gjort status for løbeåret 2017 ved at kigge tilbage på de forskellige distancer, og her fremhæves Copenhagen Half Marathon som et af årets højdepunkter på halvmaraton distancen. IAAF skriver blandt andet.

“2017 var et af de bedste år nogensinde på halvmaraton distancen, og især Copenhagen Half Marathon, som hurtigt har udviklet sig til et af de bedste kvalitets løb i verden på distancen, imponerede med de tre eneste sub 59.00 minutter tider i verden i 2017.”

Hos Sparta Atletik & Motion, som sammen med Dansk Atletik Forbund arrangerer Copenhagen Half Marathon, er man også glade for anerkendelsen fra IAAF.

“Vi er selvfølgelig rigtig glade for anerkendelsen fra IAAF, og det er endnu et bevis på, at Copenhagen Half Marathon var helt exceptionelt tidsmæssigt. De flotte tider koblet med det ekstraordinære event  giver os en tro på, at vi i 2018 vil se endnu flere løbere til start, og at vi igen kan jagte verdensrekorden,” siger Dorte Vibjerg, direktør i Sparta.

Hos Dansk Atletik Forbund er der ligeledes stor tilfredshed med, at IAAF fremhæver Copenhagen Half Marathon som et af årets højdepunkter.

” Vores mål for de første tre år af Copenhagen Half Marathon var meget store, og vi havde undervejs da vores tvivl om, hvorvidt vi kunne indfri de forventninger, vi selv havde formuleret til løbet. Der er fra rigtigt mange mennesker lagt et meget stort stykke frivilligt arbejde i jagten på drømmen, og det er virkelig en stor glæde at kunne konstatere, at vi på blot tre år er nået så langt,” siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund.

CPH Half Maraton 2018 løbes den 16. september