Her er endnu en god grund til at få snøret løbeskoene: Undersøgelse viser, at løb er den sportsgren, der sikrer det længste liv.

Vi er mange, der har haft det på fornemmelsen, men en amerikansk undersøgelse viser, at løb, sammenlignet med anden form for fysisk aktivitet, er den bedste motionsform til at sikre et længere liv.

Undersøgelsen bygger på en sammenligning af resultater fra forskellige lignende forskning. På baggrund af undersøgelserne har forskerne kunnet konkludere, at løbere har 30-45% lavere risiko for det, de kalder ”all-cause mortality”, som vil sige ”al årsag til dødelighed” eller med andre ord ”at dø tidligt”. Undersøgelsen viser, at løbere lever tre år længere end ikke-løbere. Sagt på en anden måde betyder det, at hver time du bruger på at løbe, i gennemsnit lægger 7 timer til dit liv.

Holdet bag undersøgelsen kontrollerede deres data ud fra rygning, alkoholindtag og BMI, for derefter stadig at få samme resultat. Løbere havde stadig 25-40 % lavere risiko for at dø tidligt end andre. Det vil sige, at selvom du ryger, nyder en ekstra øl i ny og næ og har nogle ekstra kilo på sidebenene, vil det, at du løber, stadig betyde, at du lever længere end ikke-løbere.

Den bedste livsmedicin

Hvis du både løber jævnligt og dyrker en anden form for motion, vil du have størst chance for at leve længere, viser undersøgelsen. Men sammenlignet med alle andre sportsgrene er det helt tydeligt, at løb topper på listen over at leve længst står valget mellem en cykel- eller løbetur, har du nu et nyt argument for altid at vælge løbeturen.

Holdet bag undersøgelsen pointerer, at løb dermed må være den bedste form for ”livsmedicin”, da det både giver længere liv og samtidig ikke har lige så store udgifter som mange andre sportsgrene. Derudover giver løb både et mindre taljemål og potentielt vægttab, så den tid du bruger på at løbe, vil få dig til at føle dig bedre tilpas på mange forskellige måder.

En anden vigtig pointe i undersøgelsen er, at man ikke nødvendigvis behøver at gennemføre et maraton for at få effekten fra løb. Selv mindre joggeture har gavnlige virkninger og er medregnet i undersøgelsen som fysisk aktivitet. Det er sådan en undersøgelse, der kun kan gøre dig i godt humør!