Helsingør sættes på den anden ende fra den 15 til og med den 18 juni, når det mest prestige fyldte triatlonmesterskab i Europa afholdes. De  tre lukkede ruter bliver i dag offentliggjort og vil medføre markante vejspærringer og trafikomlægninger, når det stærkeste professionelle triatlonfelt nogensinde i Skandinavien sammen med 2500 tilrejsende triatleter dyster om medaljer, prestige, 500.000 kroner i præmiesum og kvalifikation til IRONMAN 70.3 VM. 

Ruterne til KMD IRONMAN 70.3 European Championship er netop præsenteret, og der venter triatleter og tilskuere fra hele verden en stor oplevelse i Helsingør, hvor stort set hele Helsingør Kommune påvirkes af kæmpe begivenheden:

“Vi har skabt tre unikke ruter for henholdsvis svømningen, cyklingen og løbet. Hvor svømningen i Helsingørs inderhavn er helt utrolig publikumsvenlig, cykelruten tager deltagerne rundt i hele Helsingør Kommune og langs den smukke nordkyst for endeligt at slutte af med en løberute hvor man fire gange skal rundt om Kronborg slot, forbi den nye havne promenade og gennem Helsingørs gamle bymidte,” fortæller Jeppe Nielsen, course manager for KMD IRONMAN 70.3 European Championship.

Trafikken påvirkes

En så stor og omfattende mesterskabsbegivenhed som et IRONMAN 70.3 European Championship kan ikke afvikles uden, at det medfører afspærringer og trafikomlægninger:

“Ja, der vil blive en hel del trafikomlægninger og vejspærringer. Vi kommer til at annoncerer dette i ugerne op til for at sikre, at i særdeleshed indbyggerne i Helsingør er opmærksomme. Og så håber vi først og fremmest, at rigtig mange vil benytte anledningen til at involvere sig op opleve verdens bedste triatleter helt tæt på, som tilskuere til det store mesterskab, der for første gang afholdes i Danmark,” siger Jeppe Nielsen.

KMD IRONMAN European Championship har allerede sat deltagerrekord. Foruden det største professionelle startfelt nogensinde, vil mere end 2500 triatleter fra 40 forskellige nationer deltage. Dermed er stævnet det største IRONMAN 70.3 stævne nogensinde i Danmark og Skandinavien. Og den største sportsbegivenhed i Danmark i juni måned.

Fakta KMD IRONMAN 70.3 European Championship:

Fra den 15. til og med 18. Juni 2017 i Helsingør

Det mest prestigefyldte triatlonmesterskab på distancen i Europa.

En IRONMAN 70.3 er den halve distance af en IRONMAN, som man kender det fra eksempelvis KMD IRONMAN Copenhagen. 70.3 referere til den samlede distance i miles.

 

Svømningen er 1.9km

Cyklingen er 90km

Løbet er 21km

 

De bedste professionelle atleter i Europa deltager i kampen om 500.000 kroner og muligheden for at kalde sig IRONMAN 70.3 European Champion. Samtidig på nøjagtig samme tid og sted deltager mere end 2.500 almindelige triatleter fra hele verden den største IRONMAN 70.3 nogensinde afholdt i Danmark.

Start og mål er foran Kronborg Slot.

Der er pt mere end 40 nationer til start

unnamed-21 unnamed-20unnamed-22