Patrick Byberg fra Slagelse løber den 19. maj sit første maratonløb ved Telenor Copenhagen Marathon. En udfordring han ikke havde regnet med at skulle tage op så tidligt i sit liv som løber

Patrick Byberg er blevet 30 år, og han har løbet i mange år, men det er kun de sidste fire år, han vil definere sig selv som løber.

“Indtil 2015 løb jeg mest ford jeg skulle i forbindelse med min hockeytræning, og jeg syntes ikke, at det på nogen måde var sjovt. Før 2015 blev jeg også næste altid skadet, når jeg startede op med at løbe, og det betød også, at jeg aldrig fik motovtaionen, men i 2015 tog jeg en beslutning,” siger Patrick Byberg.

Beslutningen var at starte helt forfra med et begynderprogram, og stille og roligt kom han i gang uden at bive skadet.

“Løbet er blevet mit fristed, min mulighed for at finde ro og tænke mine tanker. Løb er også et sted, hvor jeg har fundet fællessakber, som jeg elsker at dyrke, og det gør, at jeg savner løbeskoene på de dage, hvor jeg ikke træner.”

Det er dog også kun gået fremad siden, og normalt løber han 20-40 kilometer om ugen. Formen er nu så god, at han den 19. maj er klar til at løbe sit første maratonløb.

“Min plan var egentlig at løbe maraton, før jeg blev 40 år, men en af mine løbemakkere udfordrede mig, og da det samtidige passer med, at det er 40 års jubilæum ved Copenhagen Marathon, så kunne jeg ikke sige nej. Min største målsætningen er at gennemføre, men inderst inde så håber jeg da på, at jeg kan komme i nærheden af fire timer,” siger Patrick Byberg.