Den danske triatlet Michelle Vesterby har netop udgivet bogen “TriTræning for Kvinder”. Ifølge Danmarks største arrangør af triatlonkonkurrencer IRONMAN giver det god mening med en bog målrettet kvinder, ikke mindst fordi kvinder på de lange triatlondistancer er underrepræsenteret i forhold til mændene. Men bogen kan i det hele taget medvirke til at nedbryde fordomme om kompleksiteten i at deltage på de lange IRONMAN distancer.

 I denne uge eftermiddag blev Michelle Vesterbys bog “TriTræning for Kvinder” officielt udgivet på Forlaget Gyldendal. Hos Danmarks største triatlonarrangør IRONMAN – der blandt andet står bag verdens største IRONMAN, KMD IRONMAN Copenhagen samt Europas største og mest prestigefyldte IRONMAN 70.3 mesterskab, KMD IRONMAN 70.3 European Championship 2018 i Helsingør- er der forhåbninger om, at Michelle Vesterbys bog kan medvirke til at nedbryde fordomme om triatlonsporten:

“Michelles Vesterbys tilgang til bogen er at gøre triatlonsporten mere ukompliceret. Og det hilser vi meget velkommen. Selvom bogen er skrevet til kvinder, rammer den et vigtigt punkt i forhold til at nedbryde nogle ret stærke fordomme om, at triatlon kun er en sport for dem, der kan rive flere år ud af kalenderen og træne 20 timer om ugen,” siger Frej Elbæk Schjeldal, kommunikationschef hos IRONMAN, og fortsætter:

“Vi har ca. 40 procent kvinder til vores stævner på de kortere distancer, hvilket viser at lysten er tilstede, mens tallet falder til omkring 20 procent på de lange IRONMAN distancer. Og det handler jo ikke om, at kvinderne ikke kan. Men måske om, at rejsen mod målet kan synes for lang. Og her er det rigtig godt med en bog, der både hvad angår træningsmetoder og hele attituden til at dyrke triatlon, fokuserer på at det altså handler om, at nyde hvert skridt på vejen mod målet, med alle de gode oplevelser der er forbundet med det,” siger Frej Elbæk Schjedal, der også mener mange mænd kan finde inspiration i den tilgang:

“Jeg tror faktisk mange mænd også vil kunne finde inspiration i bogen. For det samme gælder jo for størstedelen af de mænd, der overvejer at give sig i kast med en IRONMAN, det skal være sjovt og vejen mod målet er fyldt med gode oplevelser. Hvis ikke det handler om, at nå under eksempelvis 9, 10 eller 11 timer, så er en IRONMAN mere opnåelig og mulig end mange måske går og tror.” slutter Frej Elbæk Schjeldal.

Titel: TriTræning for Kvinder

Forfatter: Michelle Vesterby

Forlag: Gyldendal

Udgivelse: 2017

Vejl. pris: 299,95 ,-