fbpx

ASICS har nu annoncereret resultaterne af deres indledende Global State of Mind Index, som beviser en direkte positiv sammenhæng mellem træning og mental sundhed, men afdækker den bekymrende potentielle indvirkning af lavere aktivitetsniveauer i yngre generationer over hele kloden.

En global undersøgelse, der er den første af sin slags, sporer den mentale tilstand hos 37.000 mennesker fra 16 lande verden over, viser at mennesker, der bevæger sig meget, har en højere mental score – State of Mind. Aktive personer1 har en gennemsnitlig State of Mind-score på 68/100, i forhold til kun 56/100 for dem, der er inaktive2.

Undersøgelsen fremhæver også dramatiske forskelle i fysisk aktivitet mellem generationer, hvor ældre generationer (dem i alderen 57+) bevæger sig i gennemsnit næsten en time (53 minutter) mere end generation Z gør om ugen. Dette har igen vist sig at have en stor indflydelse på hver gruppes kollektive State of Mind-score.

Undersøgelsen viste, at 54 % af den globale ældre befolkning er aktive og føler de opløftende og givende fordele, og rapporterer en gennemsnitlig State of Mind tilstand på 67/100. I modsætning hertil er kun 45 % af den globale generation Z målgruppe (i alderen 18-24) i øjeblikket aktive og har som følge heraf en betydeligt lavere gennemsnitlig State of Mind-score end deres ældre medmennesker på 59/100.

Interessant nok fandt undersøgelsen også ud af, at mens den globale befolkning opfatter 30 minutter som den mindste mængde motion, der kræves for at opleve den opløftende effekt af bevægelse, viser nye ASICS’ forskning, at kun 15 minutter og 9 sekunders bevægelse er alt, der skal til for at begynde at føle de humør og energi boostende fordele.

Dr. Brendon Stubbs, førende trænings- og mentalsundhedsforsker fra King’s College London, der ledede undersøgelsen, sagde: “Der er en almindelig opfattelse af, at man skal bevæge sig i lang tid for at opleve den opløftende fordel ved at dyrke motion. Vores nye forskning beviser dog, at dette ikke er tilfældet – lidt over 15 minutters bevægelse er faktisk alt, der skal til for at opleve den positive effekt. Sammenfaldende med State of Mind Index, som viser den positive sammenhæng mellem bevægelse og mental sundhed på globalt plan som aldrig før, håber vi, at det vil være inspirerende for mange at se den effekt, som en så lille mængde bevægelse kan have.”

Inspireret af sit 15:09 studie, stiler ASICS nu efter at få verden op af stolen med lanceringen af en 15:09 Uplift Challenge, som vil blive skudt i gang af 15:09 Uplift Ambassadører – ASICS’ seneste atlet samarbejder. Klubbens stiftende medlemmer – herunder den pensionerede amerikanske løber Deena Kastor, Japans tidligere internationale volleyballspiller Yuki Mori og olympiske maratonvinder Mizuki Noguchi, Italiens olympiske maratonmester Stefano Baldini og Storbritanniens tidligere 10.000 verdensmester Liz McColgan – er en hyldest til den ophøjede generations tilgang til bevægelse og træning, som afsløret af State of Mind Index undersøgelsesresultater.

Gary Raucher, Executive Vice President, ASICS EMEA sagde: “Hos ASICS har det længe været vores overbevisning, at sport har magten til at løfte både et individ og verden som intet andet. Selvom resultaterne af vores globale State of Mind Index beviser, hvor iboende sammenhængen mellem regelmæssig bevægelse og positiv mental sundhed er, viser de også den potentielle indflydelse en lille mængde bevægelse kan have for at hæve verdens kollektive sindstilstand. Vores 15:09-udfordring går ud på at gøre netop det, og opfordrer alle til at bevæge sig og derved opleve de altafgørende fordele på første hånd. Vi er glade for, at vores inspirerende nye ASICS 15.09 Uplift Ambassadører slutter sig til os for at tage del i og dele denne udfordring også.”

ASICS inviterer alle til at blive involveret ved at deltage i deres egen 15:09-udfordring i hele juni ved at bevæge sig i 15:09 minutter og dele, hvordan de kommer videre med at bruge hashtagget #ASICSforMind.

Se mere her https://www.asics.com/geo/mk/smsb-state-of-mind-index