Royal Run er forbi efter en dag, som bød på alt fra kongelige highfives, titusindvis af glade deltagere og rekordhøje deltagerantal.

Verdens største mile-løb, Danmarks største 10 km-løb og overordnet set verdens sjette største løb. Med 82.028 tilmeldte slog Royal Run 2019 rekorder.

Dagens hovedperson, H.K.H. Kronprinsen, udtalte til speakeren i Nyhavn:
“Det er endnu en drøm, der er gået i opfyldelse ovenpå succesen sidste år. Det er skønt at se, at der er så stor tilslutning til løbet i år fra alle aldre,” og Kronprinsen tilføjede: “Det var skønt at se sine børn komme løbende i mål for fuld skrue. Jeg kan love så meget, at det kribler utrolig meget i mig selv i dag for at kunne være med til at løbe. Men jeg vil sige god tur til alle.”

Arrangørerne bag er idrætsvisionen Bevæg dig for livet, hvis mål er, at Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation, og der er naturligt nok begejstring at spore:
“Optakten til Royal Run har været fantastisk for dansk idræt. At vi i år to kunne få endnu flere deltagere, havde vi ikke i vores vildeste fantasi forestillet os. Jeg kan ikke forklare det på anden måde, end at folk faktisk rigtigt gerne vil dyrke idræt, hvis blot det bliver på deres præmisser med fokus på sammenhold og glæde,” udtaler Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik på vegne af Bevæg dig for livet, og han fortsætter:
“At gå rundt mellem de mange tusinde deltagere og opleve stemningen var både rørende og bekræftende for os som arrangører. At Royal Run formår at bringe sundhed og aktiv livstil i øjenhøjde med den danske befolkning med H.K.H. Kronprinsen som omdrejningspunkt er helt unikt og en gave til dansk idræt.”

Royal Run kommer igen 2. pinsedag 2020. Se mere på royalrun.dk.

Nøgletal:

  • I alt 82.028 tilmeldte
  • 4.010 tilmeldte i Klaksvik på Færøerne
  • 17.262 tilmeldte i Aarhus
  • 13.148 tilmeldte i Aalborg
  • 46.508 tilmeldte i Kbh/Frb
  • 1.124 tilmeldte i Rønne på Bornholm
  • 28 % af alle deltagere har angivet, at det er første gang, de deltager ved et motionsløb
  • 121 Royal Side Runs har været afholdt af institutioner, virksomheder og private.