Sport og sommerferie kan være en dyr omgang. I år åbner Spartas sommeratletikskole op for gratis pladser i uge 29 og 30 til børn fra økonomisk trængte familier.

Det er en fast tradition, at Sparta hvert år i skolernes sommerferie holder atletikskole, hvor børn i alderen 7-15 år kan prøve kræfter med atletikkens forskellige discipliner. Atletikskolen koster dog som så meget andet penge, hvilket kan ekskludere børn, som måske gerne vil prøve kræfter med atletik, og derfor har Sparta i år valgt at uddele en række fripladser til børn, hvis familie ikke har råd til at sende dem på atletikskole.

“Vi kan se, at uge 29 og 30 er lidt tyndt besat på atletikskolen, for det er jo her, at mange børn er på ferie. Men i stedet for at vi aflyser disse uger eller lægger aldersgrupperne sammen, så tænkte jeg ‘hvorfor gør vi så ikke noget godt?’. Der må være masser af familier, der ikke har råd til sådan noget her,” siger Charlotte Beiter Bomme, der er ungdomschef I Sparta og ansvarlig for atletikskolen.

Først til Mølle

Det har vist sig, at hun havde ret i sin antagelse, for allerede den første dag tilbuddet blev lagt ud til elever på Spartas samarbejdsskoler kom den første positive tilbagemelding fra en far, som gerne ville tilmelde sine fire børn, som ellers ikke ville have fået mulighed for at komme på atletikskole.

Der er ca. 15 pladser tilbage til børn fra økonomisk trængte familier. Da det er et helt nyt tilbud, er der ikke en formel ansøgningsprocedure, når pladserne skal fordeles.

“Det er først til mølle, og vi må stole på, at folk er ærlige og beder om en gratis-plads, fordi de gerne vil give deres barn en oplevelse, de ellers ikke kunne have fået,” siger Charlotte Beiter Bomme.

Man behøver ikke komme fra Nørre Fælled, Langelinie eller Sølvgade for at få del i pladserne. Det er blot dem, der har fået tilbuddet i første omgang, fordi Sparta i forvejen har et godt samarbejde de tre skoler.

Hvis man gerne vil i betragtning til en af de gratis pladser, kan man skrive til Charlotte Beiter Bomme på charlotte@sparta.dk