Final Gravity er et Mikkeller-baseret livsstils- og sportsbrand, som er skabt af designerne fra det anerkendte designstudie Femmes Régionales. Allerede der ved man, at stilen spiller en stor rolle i kollektionen. Med inspiration i 50’ernes sportstøj trækker Final Gravity os således også ind i en velklædt tidslomme med originale tracksuits, poloshirts og anorakker.

Det stilistiske tilhørsforhold indkapsles i moderne materialer og funktionelle snit – og har rod i Mikkeller Running Clubs univers. Dansk design, fabrikeret på fabrikker i udlandet, som har styr på arbejdsforhold og løn, hvilket er et element, som man ofte glemmer i snakken om bæredygtighed i produktionen. Det lyder således som en perfekt cocktail – eller ølbryg, skulle man måske nærmere sige.

Vi kunne dog godt have ønsket mere fokus på bæredygtige materialer, samt beklædning lavet specifikt til kvinder, og ikke udelukkende unisex-produkter, som primært virker til at være designet til en drengekrop. Det, håber vi, kommer i fremtidige kollektioner. Men man skal huske, at alting kræver en start.

Vi har således testet en række af Final Gravitys beklædningsstykker i brug, så du kan blive klogere på det stadig relativt nye mærke på den danske løbescene, og deres tilgang til at lave løbebeklædning.

Sådan er produkterne i brug

Final Gravity Cobalt LS Running Polo

Har du nogensinde drømt dig væk til en kostskole i England til en tid, hvor det var nobelt at trække i skolens løbeuniform og repræsentere skolens ære? Hvor det at løbe var en gentleman-sport, hvor styrke, ordentlighed og resultat var én side af samme sag, når man stiller til start. Sådan har vi det med denne langarmerede polo, som i sit design umiskendeligt giver tanker tilbage til dengang, løb var en sport for noble. Dette er således Final Gravitys fortolkning af den klassiske langærmede polo lavet i et hurtigtørrende og fugttransporterende materiale.

Hvordan fungerer den i praksis?

Tag ikke fejl, poloen er nemlig en fuldblods-funktionel trøje, som nok er designet med omtanke for fortiden, men skabt af funktioneller materialer. Resultatet er et stykke beklædning, som står ud, og som fungerer. Den kan bruges på kolde sommerdage eller som et ekstra lag om vinteren. Vi er fans.

Materialer: 100% polyester

Oprindelse: Fremstillet i Indien af et produktionsanlæg i Kolkata med speciale i sportsbeklædning. Fabrikken er certificeret: ISO & SA8000.

Vejl. pris: 500,-

Final Gravity Zinc Unisex Running Anorak

Dette er en super letvægtsanorak med hætte og et ”gentleman-shirt”-inspireret print. Anorakken har en løs pasform og er lidt længere bagpå. Den har justerbare strenge i hætten og forneden. Jakken kan foldes op i en praktisk bæltetaske med en lille møntlomme, så du kan have den med rundt.

Hvordan fungerer den i praksis?

Hvis der er noget, vi har lært gennem tiden, er det, at man ikke skal undervurdere det enkle. Sådan et produkt er Final Gravity’s løbeanorak, som hurtigt er blevet en favorit på løbeturen. Om sommeren som windbreaker, og om foråret og efteråret med en uldundertrøje indenunder. Anorakken har en fin pasform, er let, beskytter når den skal, og vi er vilde med, at den let kan pakkes ned i tasken.

Materialer: 100% polyester

Oprindelse: Fremstillet i Kina af et produktionsanlæg i Quanzhou med speciale i high tech-sportsbeklædning. Fabrikken har følgende certifikater: BSCI Code of Conduct & ISO9000.

Vejl. pris: 900,-

 

Final Gravity Unisex Running Singlet

Unisex singlet i et blødt, let og elastisk stof. Singletten er mørkeblå med tynde hvide striber, og har et hvidt logo bagpå.

Hvordan fungerer den i praksis?

At løbe i singlet har altid delt vandene i løbeverdenen. Nogle løbere hader det og foretrækker altid en T-shirt, så skuldrene har mere beskyttelse, og andre elsker at løbe i singlet. Men bag polariseringen af holdningen til singletten ligger også det faktum, at det kan være svært at finde en singlet, som ser godt ud til ens kropsform. Især hvis man har lidt flere kilo på end den klassiske atletikudøver. FG’s singlet ser godt ud på den trænede krop, men skyder forbi mange motionsløbere, som ikke har en ’løberkrop’.

Materialer: 100% polyester

Oprindelse: Fremstillet i Indien af et produktionsanlæg i Kolkata med speciale i sportsbeklædning i jerseystof med hurtige fugtige behandlinger. Fabrikken har følgende certifikater: ISO & SA8000

Vejl. pris: 400,-

Final Gravity Unisex Running Split Shorts

Disse letvægts splitracing-shorts er lavet i et blødt og strækbart stof til den hurtige løber. De har et lille logo på hoften, og har en elastisk talje med justerbar snor. De har ligeledes et indre netlag for ekstra beskyttelse.

Hvordan fungerer de i praksis?

At løbe i splitshorts handler på mange måder om en følelse. Modsat tights føles de lette, luftige og hurtige. Ligesom mange generelt føler sig mindre nøgne med shorts end tights. FG’s split shorts ser simple ud, og de fungerer. Og på grund af deres størrelsesdesign henvender de sig faktisk til mange – også dem, der ikke er født med en løberkrop.

Materialer: 90% polyester, 10% spandex

Oprindelse: Fremstillet i Kina af et produktionsanlæg i Quanzhou med speciale i high tech-sportsbeklædning. Fabrikken har følgende certifikater: BSCI Code of Conduct & ISO9000

Vejl. pris: 500,00 kr

Final Gravity Silicion Running socks

Løbesokker med inspiration fra 80’ernes tennissokker. Mørkeblå med kontrastfarver af hvide og blå striber foroven. Logo under foden.

Hvordan fungerer de i praksis?

Hvad siger dine sokker om dig? Ja, det spørgsmål har i årevis været et centralt omdrejningspunkt i det at være cykelrytter. Nu er diskussionen så kommet videre til os løbere, hvor diskussionen ellers har gået på kompression vs. ikke-kompression. Men er der egentligt nogen grund til, at de fleste af alverdens løbestrømper er så grimme? Som sådan er Final Gravity løbesokkerne et slag for den gode smag, om end man ikke skal tage fejl af, at det er en fuldt funktionel løbesok, som tillader en let, smidig og god kontakt mellem fod og sko.

Materialer: 97 % polypropylene, 3% elastin

Vejl. pris: 130,-

Læs mere om produkterne på www.final-gravity.com