Elitefeltet ved CPH Half har allerede vakt opsigt, og nu krydres det med en af de mest dominerende kvinder på mellem- og langdistanceløb igennem de seneste fem år.

Hvis man har fuldt en lille smule med i atletik igennem de seneste fem år, så har man ikke kunne undgå at støde på navnet Sifan Hassan. Den etiopisk fødte hollænder har en lang række af medaljer fra EM og VM samt hele ni sejre ved Diamond League på cv’et på distancerne 1500 meter, 3000 meter og 5000 meter. På 5000 meter er hun ligeledes indehaver af europarekorden, som lyder på 14.22,34 minutter og er sat tidligere i år. Nu er hun klar til at gå yderligere op i distance, og hun stiller til start ved Copenhagen Half Marathon.

“Sifan Hassan er et fantastisk navn at få til start. Hun er blandt de allerstørste europæiske navne, og vi er stolte af, at hun har valgt at prøve sig af på halvmaratondistancen ved netop CPH Half,” siger Henrik Paulsen, sportschef i Sparta Atletik & Motion.

Under 70 minutter

Sifan Hassan er stadig ny på halvmaratondistancen, så derfor skal vi heller ikke forvente, at hun i denne omgang løber med om sejren. Ifølge hendes træner Alberto Salazar, så forventer han, at hun er i stand til at løbe en tid på omkring 69 minutter, da hun ikke har trænet specifikt frem mod halvmaraton. Han ser dog hendes fremtid på de lidt længere distancer.

“Jeg ser helt klart Sifan som meget konkurrencedygtig på 5000 meter og 10000 meter ved OL i Tokyo i 2020, og efter der må vi se,” siger han i et nyt interview på Youtube.

Copenhagen Half Marathon, med blandt andet Sifan Hassan på startstregen, løbes den 16. september med start klokken 11.15.