Med under en måned til Copenhagen Half Marathon så er elitefelterne næsten på plads. Hvor det de seneste par år har været hos herrerne, man har jagtet en verdensrekord, så bliver der i år også satset på en ny verdensrekord hos kvinderne, og elitefeltet har aldrig været stærkere.

“Jeg tror godt, at jeg tør sige, at vi aldrig har haft et stærkere kvindeligt elitefelt. Hvis ellers vejret viser sig fra den gode side, så er der virkelig lagt op til, at der kan blive løbet rigtig stærkt. Det er løbere fra den absolut øverste hylde, og de kommer til København i absolut topform,” siger Henrik Paulsen, sportschef i Sparta Atletik.

Kvindernes felt tæller blandt andet verdensmesteren Netsanet Gudeta, som har den nuværende verdensrekord i et rent kvindefelt, men hun får hård kamp fra blandt andet Joan Chelimo Melly, som blev nummer to ved Copenhagen Half Marathon sidste år. En placering hun satser på at forbedre i år, og hun har meldt ud, at hun kommer til København for at sætte ny verdensrekord. Det kræver en tid på under 64.51 min., hvis Melly eller en anden kvinde skal gøre det. Det er ifølge tidligere eliteløber og nuværende løbeekspert, Henrik Them, ikke urealistisk.

“Copenhagen Half har nu fået den status, som Berlin Marathon har på maratondistancen, det er her, man kommer for at løbe stærkt og sætte ny verdensrekord. Personligt tror jeg mest på, at der bliver sat ny verdensrekord hos kvinderne, for der sker bare et eller andet i øjeblikket blandt dem. Og netop Gudeta og Melly har vist, at de er to af de kvinder, som har kapaciteten til at sætte verdensrekord. Kan de presse hinanden og ligge i en gruppe med nogle mænd, som løber samme tempo, så er der bestemt grund til at tro på en verdensrekord,” siger Henrik Them.