Vi har kigget på en række nye produkter til løbefolket, hvor design og funktion går op i en højere enhed.

1.  OOFOS OOAHH SLIDE SANDAL

Hvad tager du på fødderne efter en lang træningstur eller et godt løb? Mange slænger sikkert bare fødderne op på sofaen, eller hviler de trætte fødder i et velfortjent fodbad. Men tænk, hvis der nu var et par sko, som kunne hjælpe dig med at blive frisk igen oven på dit løb. Ja, leder man efter det, kan man købe en recovery-sandal fra brandet med det mundrette navn OOahh. En sandal, som absorberer stød, støtter anklerne, og reducerer stress på dine fødder, knæ og ryg. Det er Guds gave, når man har løbet langt, og hver en muskel og ens led skriger af smerte, men nok lidt overkill til de fleste motionsløbere. Ikke mindst er det en fornuftig pris på 450 danske kroner.

LøbeMagasinet har testet og givet 4 ud af 6 stjerner
Pris: 450,
 www.oofos.com

2.SAMI SINGLET X-RAY – OREGON

Det danske løbetøjsbrand Doxa har en mission. De vil skubbe til grænserne for, hvordan løbetøj af høj funktionel kvalitet kan se ud, uden at gå på kompromis med designet eller kvaliteten af produktet. Og senest at lave en løbekollektion, hvor de er endnu mere miljøbevidste i forhold til deres tidligere valg af kvaliteter. I forlængelse af deres velgørenhedssamarbejde med Kenswed Academy i Kenya vil den bæredygtige tankegang komme til at være et fast element fremover. De har i samarbejde med en italiensk producent fået adgang til stofkvaliteter, der eksempelvis er lavet af genbrugsplastikflasker. Samtidig er alle de funktionelle features bevaret på højde med en almindelig fremstillet stofkvalitet. Det er ingen hemmelighed, at løbebranchen er blandt de mest forurenende brancher i verden, og verdenshavene er fyldt med plastik, så vi har alle et ansvar for fremtidens miljø, og DOXA ønsker at bidrage til denne udvikling.

Pris: 600,-
www.doxarun.com

3. ENDA ITEN

Kenya har så mange løbetalenter, at det halve kunne være nok. Men vidste du også, at de laver løbesko i landet, som går under kælenavnet Afrikas Juvel? Filosofien for Enda Sportswear er klar. Vi snakker et mikro løbeskosbrand skabt ud fra målsætningen om at lave lette sko til folk, som vil løbe hurtigt. Læg hertil, at der er meget få løbeskosbutikker i Afrika, og distributionen er fuldkommen DTC (‘direct-to-consumer’). Der sælges kun direkte til løberne på enten fabrikken eller online. Men ambitionen stopper ikke her. Ligesom Kenyas løbere ønsker Enda at erobre verden. Det er en ambition, vi aldrig har set noget afrikansk løbemærke have succes med før. Men med det sagt, så skal nogen jo være de første.

Pris: 100 USD
www.endasportswear.com

4. GARMIN INSTINCT

Kan du lide at tage turen uden for alfarvej og have et ur med på turen, som kan klare mosten? Så er Garmin Instinct uret for dig. Uret forener Garmins serie af løbe og -outdoor ure. Garmin Instinct har ligesom topmodellen Fenix 5 Plus fået både klassisk GPS-signal, GLONASS og det nyeste Galileo. Dette sikrer nogle meget præcise målinger og hurtige GPS-fix, når man vil starte en aktivitet.

Udover den præcise GPS har Garmin Instinct også 3D-hastighed og 3D-distance. Det er en funktion, som beregner hastighed og distance både ved hjælp af GPS, men også ved hjælp af den barometriske højdemåler og dine vertikale bevægelser over jorden. Dette sikrer mere præcise målinger ved løb og trailløb, hvor der kan være store højdeforskelle. Instinct overvåger også din puls, aktivitet og stress gennem hverdagen, så du ved, hvor meget du laver – og hvor hårdt du gør det. Når du er klar til at træne, er du allerede dækket godt ind med forudindlæste aktivitetsprofiler for løb, cykling, svømning og meget mere.

Pris: 2.399,-
www.garmin.con

5. BEOPLAY E6

Ergonomien er altafgørende for Beoplay E6, der på samme tid har et mål om at levere branchens førende lyd og en trådløs oplevelse, designet til en aktiv livsstil. Med en stærk bas og en rig, dynamisk lyd er Beoplay E6 designet til at imponere selv den mest krævende musikelsker. Spørgsmålet er, om det også imponerer til brug for løb?

Lad os starte med det positive. Det elegante design modstår både stænk og støv. Når du ikke bruger dine høretelefoner, kan du bære dem om halsen. Du skal bare klikke magne – terne på ørestykkerne sammen – så slukker Beoplay E6 for at spare på batteriet. Batteriti – den er på fem timer, så der er nok underhold – ning til et marathon. Comply-skum, Ear Fins (til sikker pasform) og ørestykker medfølger i forskellige størrelser, så høretelefonerne kan tilpasses til mange forskellige øregange – og de sidder ganske udmærket, uden dog at ramme helt i top, da de blandt andet er lidt for store til små øregange. Man kan ligeledes skifte lydprofilen via deres Beoplay App, så den kan justeres til dine præferencer.

Når vi alligevel ikke er helt oppe og ringe over dette danske designstykke, er det, fordi folkene i Struer tydeligvis ikke har testet produktet godt nok i brug. De mange gode intentioner overskygges desværre af de små detaljer. For lige så fint det fungerer til hverdagsbrug, hvor det excellerer med god lyd og lækkert design, så fungerer det ikke til et mere aktivt brug. Og selvom den har fine detaljer, såsom at ørestykkerne kan klikkes magnetisk sammen og bæres om halsen, så virker de ikke stærke nok, hvis man bevæger sig rundt. Ligesom ledningens polstring skaber friktion, så man under løb kan høre en lille skrattende lyd af ledningen mod tøjet. Et par basale ting, som desværre ødelægger den frihed og lydoplevelse et par høretelefoner i denne prisklasse skal tilbyde. Skal du kun bruge dem til træningscentret, er det måske tåleligt, men på de længere ture bliver det hurtigt en irritationsfaktor. Vi gætter på, at de kun har testet produktet med en gruppe smar – te bloggere – hvor form og design vægtede højere end funktion. Det er en ommer til sådan en pris.

Pris: 2.300,-
www.bang-olufsen.com

LøbeMagasinet har testet og givet 3 ud af 6 stjerner

6. NIKE NEXT%

Udover et opdateret navn fra den marathon-dominerende Nike Zoom Vaporfly 4%, har den populære løbesko også fået en opdatering fra hæl til tå, hvor Nikes topatleter har haft indflydelse på det endelige design. Den nye Vaporweave-overdel tilføjer styrke og gør, at konstruktionen er lettere og mere åndbar end NikeFlyknit, og at den kun absorberer ganske lidt vand fra sved eller regn. Snørebåndet er en anelse asymmetrisk for at frigive pres på den del af foden, der er ekstra følsom, og en tynd skum i hælkappen giver akillessenen støtte.

“Som atlet leder man altid efter de ekstra %” fortæller Mo Farah. Designere har sammenlignet Kirui, Kipchoge og Farahs vejgrebsmønstre fra forskellige løb for at forbedre forfodsgrebet, så den nye sko præsterer bedre i vådt vejr. NEXT% kommer med en opdateret overdel, som i høj grad er takket være atleten Shalane Flanagan, der gav feedback, efter vandet gav hende tyngde til Boston Marathon. Og et nyt designmønster under sålen giver mindre glidning under våde vejløb, som Eliud Kipchoge oplevede til Berlin Marathon, ligesom konturformede slidbaner med dybe riller på ydersålen giver glattere bevægelser i løbet af sving.

Da Nike lancerede Nike Zoom Vaporfly 4%, leverede skoen i gennemsnit en 4% bedre løbeøkonomi i forhold til marathonfavoritten Nike Zoom Streak 6. Opgraderingen til NEXT% repræsenterer noget endnu hurtigere. Der er mere Nike ZoomX-skum i mellemsålen, som – videnskabeligt bevist i Nikes Sport Research Lab – giver mere energi tilbage under løb. Skummet er omfordelt for at reducere forskydningen fra 11 mm til 8 mm, der giver en mere stabil følelse og medvirker til at maksimere energiudbyttet.

LØBE:MAGASINET TESTER
De produkter, som LøbeMagasinet har testet, får en karakter mellem 1 og 6. Karakteren er et udtryk for vores samlede bedømmelse af produktets design og funktion i brug på tur.
BEDØMMELSE
6 stjerner Det exceptionelle stykke udstyr, som gør den store forskel.
5 stjerner Funktionelt udstyr med sans for detaljen.
4 stjerner Funktionelt og fint brugbart.
3 stjerner Funktionelt – men tvivlsomt om det ville komme med på ønskelisten.
2 stjerner Brugbart – men ikke funktionelt.
1 stjerner Ubrugeligt til løbere.