Med en vision om at blive verdens mest digitale løbsoplevelse er der lagt op til, at du kan få en masse ud af søndagens marathon i Københavns gader, hvis du enten skal følge en løber eller bare vil følge med generelt.  

”Vi er langt fremme med det digitale road-map, og vi er foran mange af de største løb i verden. Vi er frontrunners, når det kommer til live-tracking og formidling via video og billeder på alle digitale platforme, og vi stopper ikke her, ”siger Dorte Vibjerg, der er direktør i Sparta. Hun peger på, at de digitale oplevelser er en væsentlig del af Spartas udviklingsstrategi fremover, og at Sparta allerede nu arbejder med det såkaldt personlige maraton, hvor den enkelte deltager skal kunne se så meget information som muligt.

”Vi vil gerne give deltagerne mulighed for at analysere på sine data, ligesom man kan dele sin målsætning, og man kan få en træningsprofil. En dag vil ens mor, far eller kæreste måske kunne sidde i sofaen og via virtual reality løbe maraton sammen med dig ude på ruten,” fortsætter hun. “Det er nyt, at alle de digitale platforme spiller så godt sammen, og at du kan se alt fra livebilleder, videoer og tidslinje i alle formater on-demand og i real-time. Vi har store forventninger til den digitale formidling af Telenor Copenhagen Marathon, og vi håber, at både tilskuere og løbere vil benytte de mange muligheder, vi tilbyder digitalt sammen med Telenor,” slutter Dorte Vibjerg.

Se deltagerne løbe i real-tid
Løbet dækkes både live i Telenor CPH Marathon App’en og på copenhagenmarathon.dk fra kl. 9.00 på løbsdagen. I år vil det være muligt at se den enkelte deltager løbe i real-tid ved forskellige live zoner på ruten. Det kan lade sige gøre, fordi løbet live-streames på fire forskellige kanaler. På den ene kanal kan man se løbet live, og når en af de løbere, man følger, nærmer sig et bestemt punkt, kan man skifte over på en anden kanal og se vedkommende løbe i stedet. Det er optagelser, som Sparta bagefter vil gøre frit tilgængelige på deres hjemmeside. For at sikre at både løberne og tilskuerne under løbet frit kan streame, høre musik og følge løberne i real-tid, sørger Telenor som hovedsponsor for løbet for ekstra mobildækning. Televirksomheden opsætter bl.a. en ekstra mobilmast på 22 meter til lejligheden, der sikrer, at løbere og tilskuere uden problemer kan up- og downloade billeder og videoer ved start og målstregen på Islands Brygge.

Live dækningen omfatter bl.a.

  • Live video streaming
  • NYT! Real-time fotos og video fra fire live zoner på ruten
  • Live resultater
  • Live tracking af egne favoritter
  • Leaderboard og statistikker
  • Nyheder og social media feed

Download Telenor CPH Marathon App’en (gratis): App store / Android

App’en har følgende features

Live dækning i start- og målområdet
Ved start- og målstregen på Islands Brygge dækkes løbet live på to storskærme. Alle, der har lyst, er velkommen til at komme og overvære løbet fra tribunerne, hvor løbets speakere vil kommentere løbet tæt fra start til slut på både dansk og engelsk.

Send en hilsen til skærmen
Familie og venner kan sende en hilsen til løberne, som vises på storskærmene og i live streamingen:

  • Skriv en hilsen og brug hashtagget #cphmarathon på Instagram, Facebook eller Twitter. Udvalgte posts vises live
  • Send en sms til din løber: Skriv HILSEN efterfulgt af din besked og send til 1999 (alm. sms-takst; kun for danske mobil-abonnenter)

Resultater, video og billeder
Alle resultater samt dækning af løbet i billeder og video er tilgængelig på copenhagenmarathon.dk og i Telenor CPH Marathon Appen.

Du kan også som tilskuer både på Telenor Copenhagen Marathon app’en og på copenhagenmarathon.dk ligeledes se en tidslinje, hvor du følger de forreste løbere og dine egne favoritters placering. På denne tidslinje er der også en indikator af løbsrekorden, så du hele tiden kan se, om den forreste løber er foran eller bagefter rekorden.

Live resultatdeling på Facebook
Del dine mellemtider og sluttid live via Facebook, så venner og bekendte kan følge dig live undervejs. Du tilmelder dig live resultatdeling på Facebook via et link, som udsendes per mail til alle deltagere inden løbet, eller på din tilmeldingsprofil.

Del og følg!
Del din maratonoplevelse og følg eventet på de sociale medier med hashtag #cphmarathon