[Sponsoreret] Motivation kan være svingende, og løb kan specielt være svært på de mørke efterårsdage. Læs med her, hvor ASICS FrontRunner Mette Sørensen giver 10 gode tips til at bibeholde din motivation, så du mentalt kan vinde over dig selv og får trænet frem mod din raceday!

Det er efterår med regn, kuld og mørke. Og snart er det vinter…
Motivationen kan være sværere at finde frem i disse tider. Specielt når vi ikke kan det samme som tidligere, nu hvor corona har fyldt de sidste mange måneder og været med til aflyse alt det, vi gerne ville. Indtil vi igen kan samles i store forsamlinger, er online træninger, konkurrencer og løb vejen frem.

Jeg vil derfor komme med 10 gode tips, der kan være med til at motivere dig, så du kan fortsætte træningen frem mod din konkurrence.

1. Online konkurrence
Find en online konkurrence eller et løb, som du kan deltage i. Allervigtigst er, at du får dig tilmeldt. Når du tilmelder dig, er du bundet op til eventet og kan træne frem mod et mål om at gennemføre. Herefter kan du sætte individuelle mål for løbet, en bestemt tid, pace eller rute. (Du kan overveje det virtuelle stafetløbe ASICS Ekiden World, som er gratis at deltage i – og hvor du kan løbe sammen med andre. Se beskrivelse længere nede i artiklen.)

2. Visualiser målet
Forestil dig at gennemføre løbet. Forestil dig følelsen af dine tunge ben, når du har løbet dit halvmarathon eller blodsmagen i munden, når du har presset dig selv på en 5 km. Du kan forstille dig selv nå målstregen for løbet. Når du forestiller dig dette, vil du overbevise din hjerne om, at det kommer til at ske!

3. Skab struktur for din træning
Det er meget forskelligt, om man passer godt med struktur eller er mest tilhænger af spontanitet. Men hvis du skaber en struktur for din træning, så har du sat dig for løbeturene på forhånd, og dermed kan det få dig af sted, nu hvor du har aftalen med dig selv. Du kan skabe struktur ved at finde et løbeprogram, en løbetræner, løbeklub eller vælge faste dage, du skal løbe på.

4. Din påklædning kan hjælpe dig
Dit løbetøj og sko kan være med til at fremme motivationen til at løbe. Du kan lægge tøjet frem dagen inden, du skal løbe, så du bliver mindet om, at nu er det nu, at du skal i løbetøjet og ud. Eller du kan forkæle dig selv med nogle nye sko! Hvem elsker ikke at købe noget nyt og lækkert? For så skal det jo bruges.

5. Challenge dine venner
Du kan lave en Garmin-challenge med dine venner eller familie om at tage flest skridt eller løbe flest kilometer på en uge. Det kan være med til at motivere dig til at få lidt flere skridt eller kilometer i benene. Hvis du ikke har nogen løbere i din omgangskreds, er jeg sikker på, at du kan finde nogen at lave en challenge med i en Facebook-gruppe for løbere. (F.eks. gennem ASICS Ekiden World-stafetten)

6. Tal højt om dit mål
Fortæl din omgangskreds, hvad du har tilmeldt dig, og hvad dit mål er. Jo flere gange vi får sagt tingene højt, jo mere bundet op til vores mål er vi. Så er det jo svært at komme udenom, når vennerne vil minde dig om dit mål eller spørge ind til din træning.

7. Find god musik eller en podcast
Du kan finde en løbeplayliste, som gør dig glad og giver dig energi til løbeturen! Eller du kan finde en spændende podcast, som du kun lytter til, når du træner – så du glæder dig til at træne igen til næste afsnit. Musik har stor indflydelse på mange, inklusiv mig selv. Jeg har endda en raceday-sang, som jeg sætter på om morgenen og hører flere gange, inden jeg skal konkurrere. Det gør mig i fantastisk humør, og jeg bliver mindet om mit mål. Min race sang er: “Dream on” med James Sampson.

8. Planlæg din løberute ude i naturen.
Det kan være svært at komme ud, specielt her i efteråret og vinteren. Men når man først er ude, og man kan mærke naturen omkring sig, så er det dét hele værd. I coronatiden er det endnu mere vigtigt at komme ud og mærke og se den flotte natur. Det kan være med til at skabe en frihed og pause fra hjemmet, hvor de fleste befinder sig virkelig mange timer. De forskellige årstider er skønne, og man kan virkelig mærke tilstedeværelsen og naturen ændre sig, når man er ude. Så kom ud og få noget frisk ilt til hovedet.

9. Styrk din glæde med en taknemlighedsdagbog
En indre glæde kan gøre godt mod en manglende motivation. Hvis man ikke længere har lyst eller ser positivt på tingene, så kommer man oftest ikke ud og træne. En taknemlighedsdagbog kan være med til at skabe en indre glæde og få dig til at tænke anderledes, og dermed styrke dit mentale helbred. Det er simpelt at lave en taknemlighedsbog: Et lille hæfte, hvor du om morgenen skriver tre ting, som du er taknemmelig for. Om aftenen inden sengetid skriver du igen tre ting, som har gjort din dag god.
På den måde er vi med til at huske de positive ting. Jeg bruger selv bogen “The five minute journal” – og det kan virkelig anbefales!

10. Det kræver disciplin. Skab en god rytme.
Selvom motivation kan hjælpe og give lyst til træning mod ens mål, så skal man alligevel opbygge en god disciplin og dermed en fast vane. Motivation svinger ofte og vil aldrig være stabil – du kan ikke altid regne med den. Derfor er du nødt til at skabe en god rytme med din træning, så du ikke bliver slået ud af en faldende eller manglende motivation, men hvor din selvdisciplin redder dig på disse dage.

 

Om Mette Sørensen

Mette Sørensen elsker at udfordre sig selv og sine grænser gennem fysisk aktivitet. Udover hendes egen passion for bevægelse er hun uddannet idrætspædagog, fordi hun elsker at arbejde med mennesker og ser store udviklingsmuligheder for børn og unge gennem bevægelse. Hun deltog i 2014 i sit første forhindringsløb (OCR) og har sidenhen været bidt af den del af løb.

 

 

Sådan tilmelder du dig ASICS World Ekiden 2021!

Den 10.-22. november finder det virtuelle løbestafet ASICS World Ekiden sted over hele verden – og sætter fokus på den mentale sundhed gennem løb. Du kan deltage – helt gratis! Læs her hvordan. 

1. REGISTRERING ER GRATIS

Find et hold med op til seks løbere og vælg en holdkaptajn inden den gratis registrering. Dette kan enten gøres gennem ASICS’ Runkeeper app eller OneASICS-medlemsprogrammet.

2. TRÆN OG LOG

Samarbejde er nøglen i Ekiden-stafetten. ASICS’ app Runkeeper hjælper holdkammerater med samarbejdet gennem forskellige challenges og træningsplaner.

3. DELTAG I LØBET

Log din del af stafetten i ASICS’ app Runkeeper mellem den 10. og 22. november 2021. Arbejd hårdt og løb hurtigt ved skiftet fra den ene holdkammerat til den anden, mens du passerer den virtuelle tasuki.

4. FEJR OG DEL

Del dit holds resultat med dine venner og familie på sociale medier under hashtagget #ASICSWorldEkiden

Læs mere om ASICS World Ekiden 2021

 

Om ASICS FrontRunners

Et hold af forskelligheder med en fælles tro på, at bevægelse er nøglen til at forbedre den mentale tilstand”. Sådan beskriver de danske medlemmer af ASICS FrontRunner-teamet sig selv. Et team, der i Danmark består af godt 20 løbere, men som på verdensplan strækker sig over 30 lande med mere end 600 løbere, som alle deler samme passion for løb. ASICS FrontRunners er en bevægelse, som er lavet med et mål om at hjælpe alle, der elsker at bevæge sig. De træner, konkurrerer, og vigtigst af alt, så motiverer de hinanden og folk omkring sig. En tilgang som bygger på, at bevægelse har en positiv indflydelse på, at vi sammen kan få verden til at bevæge sig og forbedre de mentale tilstande over hele verden.

 

Læs mere om ASICS FrontRunners Danmark