Asics har lanceret en trail-kollektion bestående af både fodtøj og beklædning. Vi har testet tre dele fra kollektionen.

ASICS Fuji Lite 2 er en fuldblods trailsko opkaldt efter Japans højeste bjerg, fuji-bjerget. Skoens overdel er designet med en tæt pasform, der sørger for at give dig en fast fornemmelse om din fod. Mellemsålen er lavet af Flytefoam, et genbrugsmateriale, der sikrer dig masser af stødabsorbering og på samme tid giver en god returenergi. Ydersålen er konstrueret med ASICS Grip-teknologi, der sikrer et godt greb i underlaget.

Og hvordan er skoen så i brug? Ja, den er faktisk overraskende god, ikke mindst for allround asfalt løbere som ønsker sig en trailsko, der ligner en normal mængdetræningssko. Sagen er nemlig, at mange almindelige løbere ofte får købt sig en for radikal trailsko, som de aldrig finder sig til rette i. Sådan har man det ikke med Fuji Lite 2-skoen. Den ligner også meget en traditionel løbesko, og føles på mange måder også som det. Bare med alle de fordele en trailløbesko har i form af kontakt med underlaget. Som sådan er ASICS Fuji Lite 2 en rigtig fin trailsko til alle, som gerne vil prøve kræfter ude på de mere kuperede stier, men som ikke søger helt ud i vildnisset. Kvaliteten er der ikke en finger at sætte på. Designet er til gengæld lidt mere diskuteret på kontoret, hvor flere synes den er lidt for farvestrålende, men det kommer jo altid an på øjnene, som ser.

Vejl. Pris 1.100,-

4/6 stjerner

https://www.asics.com/gb/en-gb/fuji-lite-2/p/1011B209-400.html?width=Standard

ASICS Fujitrail jakken er en ekstremt let og åndbar jakke designet til løbere, der søger ud i naturen i alle forhold. Jakken er designet i samarbejde med ASICS pro atleter med tanke for at skabe en jakke til træning i naturen under alle forhold. Jakken er designet med 3D Body Motion teknologi giver en fremragende bevægelsesfrihed, samtidig med at jakken kan bæres under eller over en rygsæk. Læg hertil at de laserskårne ventilationshuller, som er strategisk placeret der hvor der er ekstra kropsvarme for at forbedre åndbarheden og holde dig køligere under løb. En spændende detalje er, at hætten er forbundet med en tredobbelt justering, hvilket gør den praktisk at justere og gør den god at løbe med under selv de mest våde og blæsende forhold. Alt i alt en rigtig fin løbejakke.

Vejl. Pris 1.300,-

5/6 stjerner

https://www.asics.com/dk/en-dk/fujitrail-jacket/p/2011B896-803.html?

 

Fujitrail Shortsene er ligesom jakken designet til at hjælpe løbere med at holde sig komfortable under løb i terrænet, og er skabt sammen med ASICS elite-atleterne. Jakken er lavet med et svedafvisende stof, der holder dig tør under og efter dit løb. Det indvendige linningsmateriale er lavet af et blødt og åndbart stof med lugtkontrolteknologi for at holde sig frisk i længere tid. Det ergonomiske design er ligeledes baseret på 3D-bevægelsesanalyse, der hjælper dig med at bevæge dig frit, når du løber op ad bakke, ned ad bakke eller i fladt terræn.

Jakken er udstyret med et nyt system til at stramme taljen, der gør det nemmere at justere, når du er på farten. Shortsene har ligeledes en masse opbevaringsløsninger, herunder fire lommer, som er nemme at komme til og er funktionelle til opbevaring af geler, handsker og mindre tilbehør. Endelig giver den svedbestandige lomme på midten bagpå dig mulighed for bekvemt at opbevare din telefon og nøgler, mens de reflekterende elementer foran og bagpå forbedrer synligheden under dårlige lysforhold. Vores oplevelse? Ja det kan godt være, at disse shorts er designet til trailfolket, men vi tager os alligevel igen i at tage dem på i hverdagen til landevejen, da de ekstra funktionaliteter også passer til hverdagsturene på asfalt.

Vejl. Pris 550,-

5/6 stjerner