fbpx

Vi har testet trøjen både under træning i centret og under løb i naturen, da trøjen er lige anvendelig begge steder – og den klarede sig lige godt, om der blev kværnet kilometer eller løftet jern.

Det nye og interessante ved trøjen er netop ClimaChill, som aktivt er med til at køle kroppen ned. ClimaChill består af knopper i nakken, på ryggen og underarme. Steder, hvor der er mest varmt under træning, og der køler de aktivt kroppen ned. Man kan faktisk mærke det i det øjeblik, man tager trøjen på, og det er en smule ubehageligt i begyndelsen, da det føles koldt mod huden. Men man vender sig hurtigt til det, og så er det faktisk ganske rart. Trøjen er lavet i højteknologiske fibre, som er beregnet til at føre varmen væk fra kroppen, så man kan præstere bedre under varme forhold.

Luftig og let

Trøjen er desuden let og luftig, og den var rigtig behagelig at træne og løbe i. Jeg oplevede aldrig at blive gennemblødt af sved på trods af høj intensitet og varme temperaturer i træningscentret, så der er ingen tvivl om, at ClimaChill fungerer efter hensigten. Microfibrene i trøjen er desuden aktivt med til at fjerne sveden fra kroppen, og også denne del fungerer i praksis, så trøjen på intet tidspunkt blev våd af sved, åndbarheden var med andre ord i top. Det er en af de bedste t-shirts, jeg endnu har prøvet at træne og løbe i.

Træn hårdere og længere

Designet på t-shirten er måske det eneste sted, hvor man kan tillade sig at være en smule skeptisk. Der skiller den sig på ingen måde positivt ud, da den ser ganske neutral ud, og den grønne limefarve, som denne test t-shirten kom i, så faktisk en smule kedelig ud. Det kan man dog sagtens leve med, når den så funktionsmæssigt er helt i top. Adidas skriver selv, at idéen er, at man skal kunne træne længere og hårdere i t-shirten. Det er måske nok lige lovligt meget at love, og jeg oplevede nu ikke, at trøjen ligefrem var med til at forbedre min udholdenhed. Den var til gengæld en rigtig rar makker på både de rolige, men især de hårde træningspas, hvor sveden normalt ville pible frem, for her havde trøjen efter min opfattelse rent faktisk en kølende effekt.

Konklusion

En lidt kedelig t-shirt at se på, men hvad den ikke har i udseende, har den til gengæld rent funktionsmæssigt. Den er virkelig behagelig under fysisk aktivitet som løb, og den kan klart anbefales.