Virus er et forholdsvis nyt mærke på det danske marked, men mærket har allerede markeret sig i USA, hvor flere og flere anvender kompressionstøjet. Vi har set nærmere på en kompresionsløbetrøje og -buks fra Virus Energy Bio Ceramic X.

De gør det både før, under og efter træning, og det er netop hele idéen med tøjet, at du skal kunne drage nytte af tøjet både, når du er fysisk aktiv, og når du restituerer. Sættet er nemlig udstyret med Bio-Ceramic, der er et organisk materiale, som via nanoteknologi udsender FIR (Far InfraredRays). FIR skulle have en positiv effekt på kroppen under træningen, da det er med til at nedsætte graden af trætte og ømme muskler, da det nedsætter mælkesyreproduktionen.

Her er bestemt tale om et spændende produkt, som du med fordel kan bruge både før, under og efter træning.

 

Derudover skulle det også kunne hjælpe til, når træningen er overstået, da det er med til at udrense kroppens affaldsstoffer og dermed fremmer restitutionen efter en hård omgang træning. Det er overordnet tankerne bag kompressionstøjet, og derfor var jeg også spændt på at teste på egen krop, om det virkelig havde en effekt før, under og efter træningen.

En kamp at få tøjet på

Jeg må indrømme, at jeg var en smule skeptisk i forhold til, hvorvidt det virkelig kunne speede min restitution op, men jeg blev faktisk en smule overrasket. For det første er tøjet i lækker kvalitet og design, hvilket altid er et plus. Det skulle dog vise sig at være problematisk at få tøjet på, det var især bukserne, der drillede. I og med der er tale om kompressionstøj, er det selvfølgelig stramt, og det sidder rigtig godt til, når man først har fået det på. Men inden jeg kom så langt, skulle bukserne ud over mine store fødder, størrelse 46, og det var ikke lige til. Det lykkedes dog, om end jeg kunne høre syningerne give sig. Trøjen var ikke vanskelig at få på, men den sad overraskende stramt. Især i X’et på ryggen, som er fremstillet i neoskind, kunne man mærke den ekstra kompression. Trøjen fås også uden X’et, som skal være med til at løfte overkroppen op og sikre et højere iltoptag, men den har jeg ikke testet.

Mærkbar effekt

Da først tøjet var kommet på, krævede det lidt tilvænning, og især trøjen sidder stramt. Man vender sig dog hurtigt til det, og så var det faktisk ganske behageligt at spankulere rundt i det derhjemme.

Jeg prøvede i en uge at tage tøjet på derhjemme efter træning, og derefter sove i det. Jeg ved ikke, hvor meget af det der var rent psykisk, men jeg syntes faktisk, at jeg kunne mærke en lille bedring i forhold til restitutionen. Især i forhold til min lænd og mine baglår, som tit er ømme efter træning, var der en mærkbar effekt. Jeg var blevet anbefalet at sove i tøjet for at få den optimale effekt af den aktive restitution, så det prøvede jeg selvfølgelig, men det blev hurtigt for varmt, og det er bare ikke rart at sove i tøj, der klæber til kroppen. Jeg gjorde det dog hele ugen, men det kan ikke anbefales, medmindre man virkelig har brug for ekstra restitution, ellers vil det efter min mening være nok bare at have tøjet på en gang imellem efter et hårdt træningspas eller en konkurrence.

Under træning

Jeg har også løbet en masse kilometer i tøjet, og det har langt hen ad vejen også været en positiv oplevelse. Tøjet er lavet i svedtransporterende materialer, og det er lavet til at holde kroppen tør under træning, men her synes jeg, at tøjet har sin eneste store svaghed. Jeg oplevede, at trøjen hurtig blev ret våd af sved på ryggen, der hvor X’et er placeret, og jeg er normalt ikke typen, der sveder voldsomt under løb. Jeg testede tilmed tøjet i forholdsvis koldt vejr, så jeg tør ikke tænke på, hvordan det ville være i et varmere klima. Det forholdt sig så omvendt med tightsene, som var virkelig behagelige at løbe i, og jeg valgte ofte at løbe i tightsene og lod trøjen blive hjemme. Trøjen skal dog have plusser for sine kompressionsevner, men det er ikke én, jeg vil vælge at træne i, medmindre det er virkelig koldt, og jeg har behov for kompressionen.

Konklusion

Her er bestemt tale om et spændende produkt, som du med fordel kan bruge både før, under og efter træning. Især bukserne kan du få stor glæde af både under træning og ved den efterfølgende restitution. Trøjen er det lidt mere tvedelt med. Jeg synes, den er overraskende god under restitutionsfasen, hvor den så til gengæld skuffer en smule under træningen. Det er ikke i forhold til kompressionen, men åndbarheden, der hvor X’et fylder ryggen, er dårlig, og det bliver hurtigt en klam og våd fornøjelse.

Når det så er sagt, vil Virus Energy Bio Ceramic X være en ganske god investering for de fleste løbere på grund af den aktive restitution, som, jeg faktisk, synes, man får en effekt af. Bukserne er tilmed yderst behagelige at løbe i, så man kan jo eventuelt også nøjes med at købe dem, da man så får et par rigtig fede tights med aktiv restitution til en pris, der ikke koster meget mere end mange andre tights.

Virus Energy Bio Ceramic X trøje
Bedømmelse: ★★★★☆☆

Virus Energy Bio Ceramic X bukser
Bedømmelse: ★★★★★☆

Vejl. pris: 899,-

www.virusdk.dk