ASICS er kommet med et nyt koncept til deres træningstøj, som hedder ’Zero-Distraction’. Vi har testet to produkter fra seriens damekollektion: Ventilate Actibreeze T-shirt samt Ventilate 2in1 shorts.

Dybe lommer med hoppende telefoner. Skravesår fra sømme og lynlåse. Dinglende hætter og syninger, der ikke bliver på plads. Tykke og tunge materialer, der ikke sidder godt – og sandsynligvis gør dig mere svedig end den egentlige løbetur.

Listen over distraktioner forårsaget af dit løbetøj kan være uendelig selvom det burde være nul. Derfor har ASICS introduceret sin nye beklædningsdesignkoncept: ’Zero-Distraction’. Tøj lavet af løbere for løbere.

Kongstanken fra ASICS er klar: Kombiner førsteklasses materialer, ny teknologi og skræddersyede snit, råd fra de bedste eksperter ud fra devisen om, at produkterne skal gøre én ting, nemlig at fjerne alle distraktioner og tillade løbere at fokusere på det, der betyder mest, nemlig deres løb. Fordi intet skal stå i vejen for nogen, der finder deres flow og oplever de positive fordele ved at løbe.

Vi har fået senest fået lov til at teste seriens damekollektion, som ud over at været designet løbere også er skabt af kvinder til kvinder. Og hvis du nu tænker, at det sidste da er oplagt, så er det desværre ofte ikke tilfældet. Selv her anno 2022 er mesteparten af verdens sportstøj stadig designet og udviklet på baggrund af unisex data. Et faktum vi løbere forholder os alt for lidt til.

ASICS Ventilate 2.0 Actibreeze t-shirt
ASICS Ventilate Actibreeze t-shirten er lavet i mesh-materiale, som er udviklet til at holde dig afkølet og tør under dit løb. T-shirten er designet med ASICS Actibreeze, hvilket er en avanceret teknologi rettet til dig der løber i varme temperaturer, og sikrer ekstra afkøling i specifikke områder og hurtigtørrende letvægtsmaterialer. Derudover er t-shirten både en kile i ryggen samt slidser i siden, som optimerer komforten, bevægeligheden og åndbarheden, og har en refleksdetalje på front og ryggen, som det bør høre sig til på alt løbetøj. Eftersom den er lavet i mesh med relativt store huller er den også halvgennemsigtig, så det skal du lige være opmærksom på. Den er ligeledes relativ kort i modellen. Nå ja, og så er mindst 50 % af det primære materiale lavet af genbrugsmaterialer.

I brug er den virkelig behagelig at løbe med. Den er let og luftig, og er 110% funktionel, og takket være sit japansk inspirerede design er både simpelt og stilfuld. Vi er fans.

Ventilate 2in1 3,5IN dame shorts
Allerede første gang vi fik Ventilate shortsene på kunne vi mærke, at det var et par shorts, vi blev glade for på redaktionen! Shortsene er super bløde og har et virkelig let design, der er konstrueret med et luftigt design for optimal åndbarhed, godt suppleret med indershorts for at modvirke skravesår. Stoffet udenpå er lavet i mesh, og de brede, elastiske materiale ved hoften sidder helt perfekt. Der er ligeledes  refleksbjælker for øget synlighed bagpå hvert ben, der er slidser i hver side og så har den en inderlomme, som præcis er stor nok til at have en iPhone 11, hvilket er perfekt til løbeturen.

Shortsene sidder virkelig lækkert og man mærker dem næsten ikke, når man løber. Det mærkes tydeligt (eller dvs man mærker det ikke), at fokus har været på at skabe en short, som man ’bare’ gerne vil løbe med og kan fokusere på sit løb. Som sådan er dette ikke en shorts som råber på opmærksomhed, men som gør sit job – samtidig med at de ser flotte ud. Kort sagt: Vores nye yndlings løbeshorts.

ASICS Ventilate Actibreeze t-shirt (dame)
Vejl pris: 450,-
Karakter: 5/6 stjerner

ASICS Ventilate 2in1 3,5IN shorts (dame)
Vejl pris: 400,-
Karakter: 6/6 stjerner

Mere info på www.asics.com