fbpx

Som barfodsløber er der en del vinterudfordringer. Det har givet anledning til tre nytårsforsæt for blogger Birthe Pedersen.

Lad mig straks krybe til korset og tilstå: selv om vi indtil videre oplever en rekord-lun vinter, er jeg for længst hoppet i (en form for) fodtøj. Og denne beskyttelse mod fugt og kulde har jeg noget vanskeligt ved at få af igen, før temperaturen kommer op i nærheden af 10 grader. ( Men hey – i forgårs var der faktisk 8 grader – er jeg mon faldet godt og grundigt ned i vanens og bekvemmelighedens grimme fælde?).

“Det er så længe siden, at jeg har mærket den ru asfalt og den mudrede skovbund under mine sarte, lyserøde fodsåler, at jeg næsten har glemt fornemmelsen. Det er lige før, jeg græmmes!”

Hvorom alting er, så løber altså jeg med sko på lige for tiden. I november og det meste af december har det været NB Minimus Trail i koldt og vådt vejr, FiveFingers i lunere vådt vejr og Leguanoer i tørvejr, regardless of the temperature.
Det er så længe siden, at jeg har mærket den ru asfalt og den mudrede skovbund under mine sarte, lyserøde fodsåler, at jeg næsten har glemt fornemmelsen. Det er lige før, jeg græmmes!

Privatfoto

Privatfoto

Nyt løbegear
I skrivende stund befinder jeg mig midt i julefreden. Jeg blev lækkert beriget med nyt løbegear juleaften: Inov8 Trailroc 150 (ja, det er så navnet på nogle sko..), et TomTom Multisport GPS-ur og en refleksvest. Ikke nogen ringe høst – slet ikke!
De minimalistiske trailsko fra Inov8 indviede jeg i dag, og de klarede sig fantastisk ude på de fedtede stier i Lyngbakkerne. TomTom-uret var også på jomfrutur og bortset fra, at man ikke kan uploade direkte til Endomondo fra uret, synes jeg, det fungerer fint-fint. Nemt at betjene under løbet, hurtigt til at finde – og beholde – GPS-dækning og så generede det ikke spor på min arm. Hader ellers normalt at have ur på.

Det har indbyggede funktioner til registrering af løb udendørs (med GPS), løbebånd (uden GPS), cykling (GPS) og svømning i bassin (uden GPS). Jeg glæder mig meget til at afprøve det i svømmehallen og til sommer i åbent vand. Det har godt nok ikke nogen funktion til åbentvandssvømning, men man kan jo bare bruge løbefunktionens GPS-måling, tænker jeg.
Ellers en oplagt funktion at indbygge i et ur der henvender sig primært til triatleter, skulle jeg mene..

Nytårsfortsætter
Men det, jeg vil frem til, er egentlig dette: mine planer for det kommende år. Jeg gør det jo altid: når nytåret banker på, åbner jeg døren med hænderne fulde af nytårsforsætter..
– Nogle af dem bliver faktisk realiserede, f.eks det år hvor jeg under nytårsmiddagen proklamerede, at jeg ville løbe 1000 km i løbet af det kommende kalenderår (2008) og desuden blogge om hver eneste løbetur. Som sagt klarede jeg det, og det kulminerede ligefrem med, at jeg løb mit første halvmarathon nytårsaftensdag. Stort!

Det næste handler om marathon. Mindst 8 af slagsen vil jeg satse på at gennemføre i 2014 (der er 7 i rygsækken nu).

Det var dengang. Nu, 5 år senere, er 1000 km jo ingenting..
I år ender jeg for eksempel med sådan cirka 1800 kilometer løbet, og det var det samme i fjor. Næste år bliver det mindst 2000! Se, det var så det første nytårsforsæt..

Det næste handler om marathon. Mindst 8 af slagsen vil jeg satse på at gennemføre i 2014 (der er 7 i rygsækken nu). Jeg har allerede billet til 2: Dr. Nielsens Vinter-hyggemarathon i Vejle d. 19. januar og (oh gru!) det sagnomspundne Thy Trailmarathon i slutningen af februar. Derudover vil jeg faktisk gerne prøve at løbe et stort løb med mange deltagere, for en gangs skyld, og har blikket rettet mod Copenhagen Marathon til maj. Men til maj er der også det dejlige Natursti-marathon, så der er en interessekonflikt der.. Nå. Vi ser på det, når vi kommer længere hen.

Privatfoto

Privatfoto

Mit sidste nytårsforsæt handler så om barfodsløb. Lidt vagt formuleret måske, men jeg vil bare så gerne løbe barfodet noget oftere, end jeg har gjort i år. Det er som om, jeg glemmer det ind imellem, og så tager jeg bare sådan næsten pr. automatik noget på fødderne, bare fordi det tilfældigvis er november eller noget! Jeg kigger ikke engang på termometeret for at overveje, om det mon i virkeligheden ikke lige netop var vejr til at lufte tæerne..
Den slags auto-funktion vil jeg af med, og det kræver en målrettet indsats. Derfor formulerer jeg hermed det mål, at jeg vil løbe hver eneste træningstur (undtaget er løbsarrangementer) barfodet i 2014 – helt eller delvist. Måske blot 100 meter i sne og frost med fodtøjet i hænderne, men trotzdem! Mon ikke det kan tvinge mig ud af de lune fussers dovne sko-vane.. Jeg tror det!

Sammenfattende blev det altså til hele 3 ting at fokusere på i det kommende løbeår:
– mindst 2000 km
– mindst 8 marathonløb
– af med skoene!

Privatfoto

Privatfoto

Jeg håber at få lejlighed til at blogge om mine løbeeventyr ofte, og jeg vil bestræbe mig på at være hudløst ærlig omkring, hvordan det går med mine planer og nytårsløfter, som er afgivet her i den lune sofa i juledekorationens hyggelige lysskær!

Billederne, der pryder dette blogindlæg, er snap-shots fra nogle af mine december løbeture. Selv om jeg har løbet mine lokale ruter rigtig mange gange, alene eller sammen med de andre “trail-tanter”, falder jeg ofte fuldstændig i svime over den skønhed, der omgiver mig på alle tider af året. Sø, å, skov og bakker – I love you!!

Godt løbenytår til alle!