fbpx

Det er efterhånden svært at forestille sig en Adidas løbesko uden Boost – den revolutionære teknologi bag skoen, der tog sit første skridt i 2013. Boost-teknologien var dengang helt unik, og dens returenergi har ændret løb for altid. Ikke bare for Adidas, men også for hvordan man designer løbesko. Senest har Adidas lanceret Ultraboost 21, og vi har testet modellen.

Når man snakker Adidas Boost, er det godt at kende sin historie. Adidas Boost-teknologien er et produkt udviklet af Adidas Innovation Team (AIT) og tyske kemikere fra BASF. Den blev skabt for at forene de tidligere modstridende fordele ved blød og lydhør spændstig støddæmpning. På den tid var EVA-skum industristandarden inden for præstationsdygtige løbesko. Boost satte nye standarder med lanceringen af en mellemsål lavet af tusindvis af udvidede partikler, som sammen giver mere returenergi med hvert skridt.

Boost blev officielt en del af Adidas’ løbesortiment i 2013, da Energy Boost modellen ramte hylderne som den første Adidas løbesko med en Boost-mellemsål. Energy Boost var således den første løbesko, der introducerede Boost til masserne.

Boost: Forbedret løbeoplevelse

Boost-materialet er i dag bredt kendt for sin returenergi, men der findes faktisk fire Boost-egenskaber, der tillige forbedrer løbeoplevelsen for mange løbere.

 • Lad os begynde med komfort: De støddæmpende egenskaber ved Boost giver en følelse af at løbe på små præcisionskonstruerede skyer.
 • Boost er også designet til at yde under meget forskellige temperaturer, så løbeskoene kan modstå vind, sne, sol og regn – ja, alt slags vejr – uden problemer.
 • Den tredje fordel ved Boost er holdbarhed. Boost er en teknologi, der kan præstere kilometer efter kilometer uden at miste ydeevne.
 • Og sidst, så er Boost så fleksibel, at den giver en ubesværet løbeoplevelse, uanset hvor hurtigt du løber.

Men vi kan ikke tale om Boost uden at nævne returenergien – den femte og mest kendte egenskab ved Boost. Evnen til at absorbere og returnere endnu mere af atletens kinetiske energi var dét, der ændrede sportssko-industrien for altid. Der har været mange efterlignere, men Boost forbliver ikonet for returenergi, hvilket om noget blev stadfæstet i 2019, da Adidas lancerede Ultraboost 19. En sko, der for alvor tog hele den ganske løbeverden med storm og blev folkeeje for alverdens løbere.

Adidas Ultraboost 21

Der var med andre ord stor grund til at have store forventninger, da Adidas igen her i 2021 kom med en ny udgave af ultraboostskoen med følgende opdateringer:

  1. Optimeret Boost – 6 % flere Boost-kapsler end Ultraboost 20 for at give løbere den perfekte blanding af støtte og komfort.
  2. Adidas LEP – Det nye, redesignede “Linear Energy Push” Torsion System består af et stivere, forstærket materiale i mellemsålen for at skabe mindre unødig fleksibilitet i forfoden og forøget spændstighed.
  3. Primeknit+ – Et mere præcist strikmønster sikrer uvurderlig støtte og forbedret bevægelse under løb, så ren komfort kombineres med fjerlet præstationsstyrke.
  4. Bæredygtighed – Overdelen er lavet med Primeblue, som er et præstationsstærkt og genanvendt materiale, der delvist er lavet med Parley Ocean Plastic. 50 % af overdelen er tekstil, og 75 % af tekstilen er lavet af Primeblue-garn. Der er ikke brugt noget ny polyester. Alt sammen i tråd med Adidas’ 2025-mål om, at 90 procent af alle produkter skal være produceret med omtanke for miljøet.

Skoen i brug

Spørgsmålet er så, om de imponerede tal også betyder, at vi her har en løbesko som er bedre end de mange andre nye ’high stack’ løbesko, som er kommet på hylderne på det seneste? Og hvor meget er den nye Adidas Ultraboost 21 anno 2021 en fuldblodsløbesko i forhold til at være en sneakers til gadebrug, som en kollega fra redaktionen spurgte mig om?

Svaret på ovenstående står klart allerede efter de første ture på landevejen. Ultraboost 21 er en rendyrket slider, som elsker at løbe på landevejen. Nuvel, det skader jo ikke at se godt ud, imens man gør det. Men det ændrer ikke ved, at skoen først og fremmest er designet med funktion for øje. Skabt til løbere, som søger en stabil mængdetræningssko, som giver dig maksimal støddæmpning og komfort.

Som sådan fremstår Adidas Ultraboost 21 som det sikre valg for rigtig mange løbere, som vil have en sko til det hele. Til dem, som søger en sko, hvor der ikke er gået på kompromis med hverken materialer og design, og hvor fokus har været at skabe en sko, som kan det meste. Til alle jer, som vil løbe en tur forsikret om, at skoen hjælper dig godt på vej, og beskytter dine fødder og krop godt og effektivt på vejen. Adidas Ultraboost 21 er kort sagt en af årets allerbedste mængdetræningssko.

SPECIFIKATIONER

 • Soklignende pasform
 • Overdel med adidas Primeknit+
 • Boost-mellemsål
 • Vægt: 340 g
 • Drop: 10 mm (hæl 30,5 mm / forfod 20,5 mm)
 • Stretchweb-ydersål med Continental™ Rubber
 • Pris: 1.499,-