Gammel kending i moderne indpakning

“Det er jo bare tæppeflis i et fancypancy design og koncept” var min første tanke, da jeg blev bedt om at teste slidekonceptet 6-Directions. Tæppeflis (gulvtæppestumper) var det første træningsredskab, jeg stiftede bekendtskab med i fysioterapien, da jeg blev genoptrænet efter en korsbåndsoperation i 1998. Det var ligeledes et af de værktøjer, der hyppigst blev taget i brug, da jeg senere uddannede mig til fysioterapeut nogle år efter.

Der er ingen tvivl om, at tæppeflis, eller slides som det nu kaldes, er et fantastisk redskab til især kerne- og stabilitetstræning. I princippet er det jo kun fantasien og den sunde fornuft, der sætter dagsordenen i brugen af konceptet, og der er ingen tvivl om, at man kan komme langt i sin træning med dette redskab. Men hvorfor spendere 500 kroner på fire stykker 6-Directions, når man kan gå ned til tæppemanden og få det samme, og sikkert mere til, for en halvtredser.

Vi (undertegnede og andre medlemmer af Team Rehab) har gennemtestet 6-Direction med alt fra genoptræning og personlig træning til holdtræning, og det virker perfekt efter hensigten – ingen tvivl om det. Selve Sliden (et stk. 6-Direction) er udformet som en ligesidet sekskant og måler 21 centimeter diagonalt fra vinkel til vinkel. Det er umiddelbart lidt lille, men selv med en størrelse 47 skaber det ingen problemer, og alle øvelser er mulige.

Robust, slidstærkt og skridsikker
Sliden er udført i et robust, slidstærkt og skridsikkert materiale på oversiden, der ikke smuldrer og sviner, som ellers er et stort problem med de originale tæppeflis. Undersiden eller glidesiden er lavet af hård filt, der sikrer et super glid, der stadig er kontrollerbart. Filten samler ikke lige så meget støv og snavs, som et almindeligt stykke tæppe gør, men noget smuds kan dog ikke undgås. De er til gengæld lette at rengøre.

Alt i alt lever 6-Directions op til alt, hvad de lover – hverken mere eller mindre. Man skal dog ikke lade sig forføre af deres markedsføring af de 6 retninger, da en firkantet slide glider samme veje. Det er et super anvendeligt produkt, og jeg må erkende, at den gamle kending i et nyt træningsmålrettet design har bevirket, at vi i højere grad inkluderer slidetræning i vores programmer. Nogen gange er det småting, der gør den store forskel.

Jeg anbefaler 6-Directions, for hvad det er… super gode stykker tæppeflis, der fortjener en plads i hjemmegymet. Dermed ikke sagt, at du ikke kan komme lige så langt i din træning med de klassiske tæppeflis, men motivationen for at bruge værktøjet har bare vist sig at være langt større, når det er designet specifikt til din træning.

Bedømmelse: ★★★★★☆

Tester: Peter Willén

Størrelse: 19 x 22 centimeter

Vejl. pris: 500,- for fire stk.

Web: www.6-directions.com