Asics har lanceret deres hurtigste konkurrencesko til dato; Metaspeed Sky. Deres bud på en løbesko med carbonplade, responsivt skum og et løbestilsoptimeret design, som skal få dig til at nå toppen af dit niveau. Vi har testet skoen!

Tanken bag de to nye Metaspeed-løbesko, som Asics har lanceret (Sky og Edge), er, at alverdens løbere ikke længere behøver justere deres løbestil, så den passer til de sko, de har på. I fremtiden vil løbesko være designet til at understøtte din løbestil! Og man må sige, at Metaspeed er kommet flyvende fra start, hvilket også gør sig gældende på vores fødder.

Fra start har Asics haft fokus på at designe sko til de to mest gængse løbestile, som ASICS kalder stride og kadence. 

Stride-løbere tager lange skridt og har en lang svævefase. De øger deres hastighed ved at øge deres skridtlængde, imens de bevarer den samme kadence. Kadence-løbere tager mindre skridt og har en kort svævefase. De øger deres hastighed ved både at øge deres skridtlængde og kadence.

Metaspeed Sky-skoen her er en sko til Stride-løberne. En sko udviklet og testet i samarbejde med nogle af verdens bedste atleter. Den amerikanske professionelle løber Sara Hall testede således en tidlig prototype ved London Marathon i 2020 og satte PR i tiden 2:22:01, hvilket skar 15 sekunder af hendes tidligere PR. Samme år satte hun igen en ny PR i tiden 2:20:32. I marts 2021 annoncerede topatleterne Sondre Nordstad Moen, Julien Wanders og Mario Mola ligeledes, at de har sluttet sig til Asics-holdet og løber nu i Metaspeed Sky.

Specifikationer

Metaspeed Sky er udstyret med en fuldlængde carbonplade i mellemsålen, som går fra hæl til forfod. Den lette carbonplade sørger for stabilitet og skaber fremdrift. Sålens design er med til at reducere bevægelsen i ankelledet og dermed spare dig energi, så du kan løbe længere uden at bruge overflødig energi.

Mellemsålen er udviklet i materialet FF Blast Turbo, der er et af Asics’ letteste og mest responsive til dato. Materialet skal hjælpe dig med at løbe hurtigere og giver et ”bounce”, når du sætter af. Det er et ultralet materiale, og Asics melder om en energireturnering på 70%.

Ydersålen er designet i AsicsGrip-gummimateriale, som har en fremragende holdbarhed og forbedrer grebet på alt slags underlag. Overdelen er designet i enkeltlags Engineered Mesh, der er både let, blødt og komfortabelt. Det er et tyndt materiale, der skal forbedre luftstrømmen og gøre skoen så åndbar som mulig. Materialet er sømløst, og det er designet til at svøbe sig om din fod. Det er designet i 100% genanvendt polyester.

Metaspeed Sky er som sagt designet til at hjælpe stride-løbere til at blive hurtigere ved at øge deres skridtlængde betydeligt. En høj FF Blast Turbo-mellemsål af skum og en avanceret carbonplade, som giver stabilitet og fremdrift, gør løbere i stand til at tage færre skridt mod målstregen og samtidig spare energi og opretholde deres tempo.

Metaspeed Sky har en tykkere mellemsål og en skarpere krumningsvinkel på forfoden end den Metaspeed Edge, som er på vej. (Metaspeed Edge-versionen er rettet imod Kadence-løbere og ventes tilgængelig fra 4. juni 2021).

Hvordan opleves skoen så i brug?

Vi ved det godt alle sammen. Når det handler om de helt hurtige løbesko, så har Nike de sidste mange år været langt foran alle de andre brands. Nuvel, mange af konkurenterne er naturligvist kommet ud over rampen med sko med carbonplader, men ingen har nået Nike og deres Vaporfly og Alphafly NEXT% til sokkerholderne. Ja, Adidas er med i kampen med deres Adizero Adios Pro, som vel ret beset er det eneste brand, der på det seneste seriøst har kunnet byde Nike op til dans, når der skulle slås rekorder. Indtil nu.

For Metaspeed Sky-skoene fra Asics er virkelig hurtige, hvilket de mange rekorder, som er sat i skoene de sidste par uger, også viser. Det er en sko, som har den øjeblikkelige svungfornemmelse, hvor man kan føle, at skoene gerne vil løbe rigtig stærkt, så snart man får dem på. En fornemmelse, som vi ellers kun har oplevet i Nike-skoene.

Vores oplevelse med Metaspeed Sky-modellen er, at den føles mere komfortabel end mange af tidens andre konkurrencesko. Forstå os ret; dette er en fuldblods-racesko, men det er en sko, som også supermotionister vil finde spændende, hvis de er på rekordjagt. Den har en god støddæmpning, som reducerer belastningen i musklerne i skridtafviklingen, og den føles let og komfortabel at løbe med.

Helt overordnet kan man sige Metaspeed Sky-modellen er den første sko siden Nike-skoene, som grundlæggende har gentænkt designet af de helt hurtige løbesko. Og er lykkedes med det. Vi tror, at Metaspeed Sky bliver et stort hit, og dét både ved alverdens topløbere, men også hos de mange supermotionister, som med disse sko vil kunne slå deres egne rekorder.

Vægt: 199 g (herre), 165 g (dame)

Drop: 5 mm (33mm hæl, 28mm forfod, herre), (31mm hæl, 26 mm forfod, dame).