Velociti Wind er en tempo-løbesko til løbere, der søger en neutral sko til de hurtige ture. Det er også en sko for løbere, som er åbne for at prøve nye innovative løbesko, for skoen er ikke en helt normal løbesko. Vi var med, da skoen blev lanceret globalt i foråret – og nu har vi også fået mulighed for at løbe i den.

Hvor lang tid kan man tillade sig at bruge på at designe noget nyt? Ja, det spørgsmål måtte Under Amours designteam spørge sig selv flere gange om i processen med deres nye Flow-sål. En proces, hvor deres testteam måtte løbe mere end 17.000 km i diverse testsko, før Under Armour fandt den rette balance i deres nye design.

Hvad er særligt ved Flow?

Den store nyhed hos Flow-skoene er, at de er designet med et alt-i-et dæmpningssystem, der eliminerer den klassiske ydre gummisål, som normalt er med for at skoene kan holde til at blive brugt. Kongstanken for Under Amour har været at designe en sko uden det beskyttende gummilag, for derved at lave en lettere sko, som giver en bedre fornemmelse for underlaget. Og det vel at mærke uden at gå på kompromis med holdbarheden.

Det hele er skabt med en ambition om at lave neutral temposko til de løbere, som gerne vil opleve det ’flow’ der er ved er at løbe den perfekte tur med en helt rigtige balance mellem dig, din sko og underlaget.

Skoen kommer (naturligvis, når vi snakker Under Armour-sko) med en chip, som gør, at skoen er forbundet til Under Armours MapMyRun-app, så du kan spore og analysere dit løb og blive en bedre løber.

Skoen i brug

Lad det være sagt med det samme: Under Armour har med deres Flow Velociti Wind-sko slået et stort brød op. For i et meget traditionsbundet løbeskosmarked kræver det mod at designe sko, som er radikalt anderledes. Ikke mindst i det visuelle udtryk.

Starter vi med det væsentlige først, nemlig skoenes funktion, så lad os bare melde klart ud, at vi er begejstrede. Skoen er let, og den føles dynamisk med en nem skridtafvikling. Ambitionen om at lave en sko, hvor man som løber har en klar fornemmelse for underlaget, skinner tydeligt igennem, og efter et par gange på tur i skoene føles den hjemmevant. Bestemt godkendt.

Skoens overdel er designet med Under Armour Warp-teknologi, som holder din fod fint på plads, uden at veje meget. Det virker også. Let, smidigt, støttende – som en god overdel skal være til en moderne temposko.

Skal vi være djævlens advokat, må vi sige, at vi aldrig har lært at elske skoenes indbyggede MapMyRun-teknologi. Den mangler stadig et stykke vej i vores optik for at være smidig nok til, at man rigtigt gider bruge den.

Man kan også diskutere skoens design. Ligner den for meget en træningssko? Se, det spørgsmål har været diskuteret meget på redaktionen, og svaret er ikke givet.

Hvad, som er givet, er, at vi elsker brands, som tænker radikalt ud af boksen. Både fordi Flow-konceptet her faktisk giver svar på en række udfordringer hos traditionelle løbesko i forhold til den fornemmelse man som løber har med underlaget. Om skoene så kan holde (som lovet), må tiden vise. Indtil bevist modsat er skoene en af de mest spændende designkoncepter set i 2021 indtil videre. En sko, som bestemt bør tjekkes ud af alle, der leder efter en neutral, og ikke mindst super sjov tempoløbesko.

Specifikationer

Vægt: 241 g (herre str. 42)

Drop: 8 mm (hæl 26 mm / forfod 18 mm)

Vejl. pris: 1.399,-

www.underarmour.eu