Vi har testet den nye Gel-Nimbus 24, som både er lettere og har mere energireturnering end forgængeren. Blandt andet på grund af den nye nye midtersål med FF BLAST+ teknologi. Læs med her!

Gel-Nimbus 24 er en allround løbesko, der er specialdesignet til at skabe ny og forbedret komfort under foden. Og det virker.

Skoens features
Dette er den første version af Gel-Nimbus med den nye FF BLAST+ teknologi, en nyligt lanceret midtersål, som gør skoen cirka 19 gram lettere end forgængeren, mens den samtidig giver et mere energisk afsæt og en blødere landing til hvert eneste skridt.

Det bløde net på overfladen og det fleksible materiale midt på foden gør skoen mere åndbar og komfortabel under længere løb grundet luftgennemstrømning og støtte. Disse features skal efter sigende desuden få fodens bevægelse til at føles lettere og mere naturlig.

Skoen har desuden Flytefoam, som giver en let støddæmpning samt OrthoLite X-55 Sockliner, som giver en blød step-in komfort i skoen. Skoen har ligeledes en forbedret kompression i hælen gennem en særlig 3D konstruktion.

Det vævede materiale under snørebåndene giver skoen en endnu blødere og mere støttende fornemmelse. Brugen af det særlige gummi Asics Lite på ydersålen – som er både lettere og stærkere end standardmaterialet på ydersåle – forbedrer skoens holdbarhed og modvirker slid.

Skoens overdel er desuden lavet af genbrugsmaterialer.

Skoen i brug

Hvordan fungerer skoen så i praksis? Det korte svar er, at det er et par rigtig gode all-round løbesko.

Materialet der er brugt i skoen føles let og lækkert at røre ved. Visuelt skiller skoene sig ikke mærkbart ud fra mange af de andre på markedet, men designet er elegant og klassisk Asics. Indtrykket her er funktionalitet over visuelt lir, hvilket også kendetegner skoens performance.

Det elastiske mesh over foden under snørebåndene der giver en tæt pasform uden at det føles stift. Fordelen er, at foden sidder tæt og godt i skoen, og ikke glider. Jeg er personligt mere til en løsere sko, men det er nok en smagssag om man er en tætsiddende eller mere løstsiddende sko. Åbningerne i overfladenettet giver god ventilation under løbene uden at det føles for åbent eksempelvis i regnvejr.

Der er fin komfort og støtte i skoene. De er testet på såvel fortov, asfalt, grussti og skovsti, og skoen fungerer fint på alle disse underlag. Stødabsorbering er god – på hårdere underlag kan sålen på forfoden dog virke lidt tynd. Helt små sten kan have en tendens til at sætte sig fast i den bløde gel, men de falder som regel ud igen af sig selv og designet gør at større sten ikke kan kile sig fast som på løbesko med grovere undersål. Også på mere udfordrende glatte overflader som våd asfalt/træbro føltes skoen sikker og stabil.

Det blev også testet til tempoløb i et Parkrun på Amager Fælled – en flad 5k strækning med en del sving. Afsæt og landing er behageligt med sikkert fodfæste, hvilket gav et godt, hurtigt fjed. Dette hjælper også ved løbsstart, hvor man ofte skal manøvrere lidt mellem andre løbere, samt ved slutsprinten. Jeg løb tæt på mit årsbedste, og selvom der som bekendt er mange faktorer i et løb, må konklusionen være, at der også er fart i skoene.

Alt i alt leverer Nimbus 24 en god, let løbeoplevelse, og kan anbefales til de fleste løbere.

Tests 5/6

Tester: Jakob Hvitved. Erfaren motionistløber der løber omkring 200-225 km/måned. PB 20.00 på 5k og 1:31 på halvmaraton.