Kald det den ultimative promovering. Da Eliud Kipchoge brød marathonbarrieren på to timer i Wien sidste oktober, var han iført en prototype af den nye Nike Air Zoom Alphafly NEXT%. Hør tankerne bag det yderst hypede NEXT%-univers.

„For løbere er det at løbe fire minutter på en mil og dermed to timer på et marathon et barometer for, hvad der er menneskeligt muligt anno 2020. Det er en barriere, der har testet menneskets potentiale til det yderste. Når løbere som Eliud bryder en af disse barrierer, udvikles vores kollektive tro på, hvad der er muligt,” siger Tony Bignell fra Nike. “Ligesom atleter inspireres af barrierer, inspirerer barrierer også iværksættere. Når jeg står overfor en barriere, udfordres jeg som skoproducent til at tænke anderledes og radikalt inden for design af fodtøj.”

NEXT%-platformen er i det perspektiv det ultimative udtryk for Nikes ambition om at konstruere funktionelt fodtøj med en målbar forbedring i ydelse. NEXT% handler om at skabe mere effektivitet mellem krop og teknologi for at gøre det muligt for løberne at bryde deres personlige grænser – og nogle gange bryde rekorder, som ingen troede kunne brydes. Det handler altså om at skabe det ultimative møde mellem sportsvidenskab og målrettet design.

“Den banebrydende forskning, der førte til den oprindelige Vaporfly, førte til en helt ny måde at tænke marathonsko på,” siger Carrie Dimoff, elite-marathonløber og medlem af Nikes Advanced Innovation Team. “Da vi forstod pladen og skummet som et system, begyndte vi at tænke på måder at gøre systemet endnu mere effektivt på. Det var sådan, vi kom på idéen om at tilføje Nike Air for at gemme og returnere løberens energi og give endnu mere dæmpning.”

Læs mere på NIKE AIR ZOOM ALPHAFLY NEXT% + NIKE AIR ZOOM TEMPO NEXT%