fbpx

10.600 løbere deltog søndag i Powerade Copenhagen Half Marathon. Men det er ikke bare i København at halvmaraton hitter. Hele fem store halvmaratonløb med mellem 10.000 og 30.000 deltagere er i 2014 blevet afviklet i de danske gader, og dagens Powerade Copenhagen Half Marathon var den sidste afrunding på en imponerende stribe af danske halvmaratonløb der har fået mindst 75.000 danske og internationale løbere ud på den “nye klassiske” distance på 21,1 km. I dagens løb blev det under optimale vejrforhold til imponerende løbsrekorder for både mændene og kvinderne – og med stærkere tider end der er blevet løbet til danske, årlige halvmaratonløb i årevis.

 MANGE DELTAGERE – STORE FORVENTNINGER 

Med ny deltagerrekord for tredje år i træk nåede søndagens Powerade Copenhagen Half Marathon et niveau der kan måle sig med løbsarrangør Spartas profilløb, Nykredit Copenhagen Marathon. 10.606 løbere havde tilmeldt sig løbet, og heraf kom 8.519 i mål efter at være blevet klappet og heppet igennem de 21,1 km rundt i Københavns gader. I start- og målområdet og i Sparta Hallen, hvor der hele dagen blev afholdt expo, kunne man op til starten fornemme en helt ekceptionel og spændt stemning som afspejlede deltagernes høje forventninger til dagens udfordring.

HALVMARATON – EN “NY KLASSIKER”
Med fem store danske halvmaratonløb der på blot seks måneder har samlet mere end 75.000 deltagere, er det svært at komme udenom at halvmaraton er en distance der bliver mere og mere populær. Og det er ikke kun i Danmark. Kigger man til Sverige, er det løb som GöteborgsVarvet, der årligt tiltrækker mellem 50.000 og 60.000 deltagere, som danner foregangsbillede for de mange nye, store halvmaratonløb der dukker op verden over. At distancen for de fleste er overskuelig både at løbe og træne sig op til, er uden tvivl et tungtvejende argument. Og med den voksende popularitet som halvmaratondistancen oplever, er vi måske på vej til at få endnu en “ny klassisk distance” ved siden af maratondistancen.

BREDT ELITEFELT LEVEREDE SPÆNDING OG HURTIGE TIDER
Foruden det store felt af motionister på alle niveauer, der deltog i det stemningsfulde gadeløb, var et skarpt og bredt elitefelt med flere udenlandske løbere end nogensinde med til at tilføre løbet spænding og prestige. På herresiden gik ikke bare vinderen, Shumet Mengistu (ETH), men også løbets nummer to, Benson Olenakeri (KEN), under den tidligere løbsrekord på 1:03,59. Også i kvindernes eliteløb blev der løbet imponerende stærkt, selvom det et godt stykke ind i løbet så ud til at der ville blive sat ny løbsrekord. Men de to førende kvinder satte tempoet op hele vejen igennem løbet, hvilket sammen med en stærk afslutning bevirkede at løbets vinder, etiopiske Amane Beriso Shankule, kom fint under løbsrekorden med 11 sekunder.

VINDERNE AF POWERADE COPENHAGEN HALF MARATHON 2014
Mænd: 
1. Shumet Mengistu, Ethiopia – 1:02,43 (ny løbsrekord)
2. Benson Olenakeri, Kenya – 1:02,46
3. Japhet Kipkorir, Kenya – 1.:06,02
4. Julio Del Val Gonzáles, Spain – 1:08,05
5. Mikhail Borodin, Russia – 1:08,13

Kvinder:
1. Amane Berios Shankule, Ethiopia – 1:11,50
2. Rael Kimaiyo Jepyator, Kenya – 1:12,25
3. Auntu Abera Demisse, Ethiopia – 1:13,53
4. Olga Kotovska, Ukraine – 1:14,35
5. Anna Holm Baumeister, Denmark – 1:17,45