Da Saucony tidligere på året søgte 3 testløbere var der ca. 1.000 løbere, der sendte deres ansøgning ind. Ud af dem blev tre heldige løbere udvalgt: En nybegynder, en erfaren løber samt en hurtigløber, som nu kommer med deres tom over de tre modeller fra Saucony: Liberty ISO, Kinvara 9 og  Triumph ISO4. Her er deres svar.

TRIUMPH ISO 4

Triumph ISO 4 er giganten blandt velisolerede mængdetræningssko med en luksuriøs komfort. Tidligere versioner er udnævnt til verdens bedste sko og ”Best Update”. Triumph ISO 4 er den optimale, neutrale mængdetræningssko, hvor skoen er opdateret med en hel mellemsål i det innovative isoleringsmateriale EVERUN. 8 mm hæl til tå-drop i kombination med EVERUN TOPSOLE og MIDSOLE i fuld længde giver masser af støddæmpning fra hæl til tå med den største energigenvinding. Ydersålens TRI-FLEX-mønster giver en glimrende jordkontakt kombineret med den størst mulige fleksibilitet. Den nyopdaterede ISOFIT-pløs giver individuel tilpasning og omslutter foden på den absolut bedste måde, hvilket sammen med den vævede overdel i ENGINEERED MESH giver en pasform og komfort ud over det sædvanlige. Var ligeledes vinder af Årets Mængdetræningssko til Running Products Award 2018.

 • Støddæmpning: EVERUN MIDSOLE og TOPSOLE
 • Overdel: ISOFIT og ENGINEERED MESH
 • Ydersål: TRI FLEX
 • Vægt: Herre 306g/Dame 266g
 • Drop: 8 mm (28/20)
 • pris: 1600,-

 

BEGYNDEREN: MARIA SEIDELIN

”Jeg har løbet på landevej, grus og i skov (dog ikke kuperet) – og skoen har fungeret fint på alle tre underlag. Man mærker ikke en træls overgang i skift af terræn. Triumph ISO 4 er let og luftig, hvilket har været perfekt i varmen. Pasformen er super lækker – skoen smyger sig nærmest om foden, uden man føler, at den er indeklemt.”

ELITELØBEREN: CHRISTIAN ØSTERGAARD JØRGENSEN

”Triumph ISO 4 har en dejlig blød sål, der giver energiretur ved afvikling. Det er top lækre materialer, hvor man virkelig kan mærke, at der er kræset for detaljerne. Skoen har en bred pasform og er perfekt til den neutrale løber. God til asfalt og mængdetræning.”

DEN ERFARNE LØBER: BENEDICTE VESTERGAARD

”Skoen virker lidt for bred til min fod – og jeg synes ikke, den sidder helt perfekt. Den virker på en eller anden måde lidt lav omkring hælen. Dog er materialet i skoen lavet lige så lækkert som de andre Saucony modeller og skoen føles – som de andre – også let på foden.

 Jeg har prøvet både korte ture med intervaller og lidt længere ture i skoene. På de lidt længere ture, føler jeg, at jeg mangler noget støddæmpning i skoen.For mig har skoen fungeret bedst til kortere ture, men i og med, at jeg ikke synes, den sidder helt perfekt på min fod, er det ikke en sko, jeg er blevet rigtig begejstret for. Det er uden tvivl den af de tre sko, jeg er mindst vild med, men det skyldes måske også, at jeg så til gengæld er meget glad for de øvrige to modeller.”

 

LIBERTY ISO 

Liberty ISO er årets store nyhed fra Saucony! Skoen, som er udstyret med en let pronationsstøtte, byder på den optimale følelse af frihed og passer til både tempo- og distancetræning. Med en kombination af lav vægt, 4 mm hæl til tå-drop og meget fleksibilitet og medgørlighed er Liberty ISO en sko, som følger løberens bevægelser til perfektion. EVERUN MIDSOLE og TOPSOLE i fuld længde giver maksimal støddæmpning og energigenvinding. Overdelen består af vævet ENGINEERED MESH og den integrerede pløs ISOFIT, hvilket giver en strømpeagtig og omsluttende pasform hele vejen rundt om foden. For det bedst mulige greb og den bedste slidstyrke består ydersålen af CRYSTAL RUBBER.

 • Støddæmpning: EVERUN MIDSOLE og TOPSOLE
 • Overdel: ISOFIT og ENGINEERED MESH
 • Ydersål: CRYSTAL RUBBER
 • Vægt: Herre 275g/Dame 245g
 • Drop: 4 mm (22/18)
 • pris: 1600,- 

 

BEGYNDEREN: MARIA SEIDELIN

”Liberty ISO har et lækkert design og faktisk den sko, jeg troede var mest mig. Desværre har det vist sig, at man ofte skal have modellen i et halvt nummer større end vanligt – informerede Saucony mig efterfølgende om. Så den har jeg kun testet to gange, da mine fødder kom til at sove. Det var svært at have fokus på så meget andet.”

ELITELØBEREN: CHRISTIAN ØSTERGAARD JØRGENSEN

”Lidt lettere end Triumph så denne bruges til de ture, der skal lidt mere fart på. Den kan dog stadig bruges til restitution samt længere ture. Isofit-”strømpen” sikrer en god pasform til langt de fleste fodtyper. Bedst til fast underlag.”

DEN ERFARNE LØBER: BENEDICTE VESTERGAARD

”Liberty ISO er den af de tre sko, jeg er mest vild med, og jeg er så til gengæld også ret vild med den! Den er uden tvivl, i de uger jeg har haft den, blevet min suverænt yndlingssko til længere ture. Skoen sidder utrolig godt på foden, og jeg føler pasformen er perfekt til min fod. Samtidig er skoen let og materialet/meshen over foden gør, at skoen ikke så nemt kommer til at føles for varm, hvilket er rigtig rart især på længere ture i varmt vejr.

Skoen fungerer rigtig fint til mig på længere ture både i skov og på asfalt, der er masser af støddæmpning i skoen samtidig med, at den føles utrolig let.

Denne sko er jeg generelt meget begejstret for og kan faktisk ikke finde noget negativt at sige om, og det bliver uden tvivl den, jeg løber mit næste halvmarathon i.”

 

KINVARA 9

 Kinvara 9 er favoritten blandt letvægtere som blander hurtighed, lav vægt, grundstabilitet og responsiv støddæmpning, hvilket har gjort den umådeligt populær blandt løbere på alle niveauer. 4 mm hæl til tå-drop og EVERUN TOPSOLE og EVA+ MIDSOLE i fuld længde giver mulighed for et effektivt og kraftfuldt afsæt med maksimal energigenvinding. Overdelen består af et tyndt og dynamisk medgørligt mesh, som forstærkes med FLEXFILM, og sammen med PRO-LOCK, en støtte rundt om mellemfoden, der kan tilpasses individuelt, giver den en pasform ud over det sædvanlige. Kinvara 9 er det perfekte valg til alle typer tempo- og tekniktræning, alternativt som en maratonsko til en dreven løber. Kinvara 9 var nomineret til Årets Mængdetræningssko til Running Products Award 2018.

 • Støddæmpning: EVERUN TOPSOLE og EVA+ MIDSOLE
 • Overdel: PRO-LOCK og FLEXFILM
 • Vægt: Herre 213g/Dame 184g
 • Drop: 4 mm (23/19)
 • pris: 1300,-

 

BEGYNDEREN: MARIA SEIDELIN

”Igen – denne sko fra Saucony har også et lækkert design. Jeg har primært løbet på landevej og grus. Den har super god støddæmpning. Sidder tæt, men godt på foden. Skift i de forskellige terræn mærkes ikke. Super fed sko!”  

ELITELØBEREN: CHRISTIAN ØSTERGAARD JØRGENSEN

”Kinvarea 9 har en bred pasform, der giver plads i forfoden. Jeg har brugt denne med succes til intervalløb på banen og vil anbefale den som konkurrencesko fra 5km helt op til marathon. Den har et skridsikkert mønster under bunden, som giver den et godt ”grib” på stier med løst grus.”

DEN ERFARNE LØBER: BENEDICTE VESTERGAARD

”Ligesom Liberty ISO synes jeg, at skoen sidder rigtig godt på min fod, og at snørebånd er nemme at justere, og meshen tynd og åndbar. Skoen føles også utrolig let at have på, og det er med til at gøre den rigtig rar at løbe i. Sålen føles en smule mere fast, når man løber i den, end f.eks. Liberty ISO, og det har gjort, at jeg især synes, den er god til intervaller. Det føles rart i landingen og giver samtidig et godt afsæt. I og med, at skoen er så let, synes jeg, den passer ekstra at bruge den til hurtige ture. Jeg har løbet enkelte ture i skoven med dem, men har ellers primært brugt dem på asfalt. 

For mig fungereR skoen bedst til korte ture og intervaller end til de længere ture, men jeg er til gengæld meget tilfreds med dem hertil. Derudover vil jeg gerne rose Saucony for at have nytænkt farvevalget i løbesko til kvinder ved ikke at lave skoene røde, orange eller pink! Og alligevel – eller måske netop derfor er skoene stadigvæk super flotte og lækre!

 Generelt er jeg blevet meget positiv overrasket over alle tre par sko fra Saucony og kan godt forstå andre løberes begejstring – jeg har i hvert fald også meldt mig ind i fanklubben efter at have testet de tre par.”

 

Læs mere om testløberne her og læs mere om skoene på www.saucony.dk