Danmark har en lang tradition med at lave lyd til løbere bag sig. B&O, Jabra, Miiego og senest Libratone har taget løbeverdenen med storm, og flere danske produkter er på vej. En af de nyeste aktører er danske Soundliving, som vi har testet to modeller fra på vores løbeture.

Soundliving active
Soundliving Active er et sæt trådløse høretelefoner tænkt til folk, som ønsker smarte funktioner, god lydkvalitet og lang spilletid. SoundLiving Active rammer iPX7 i kategorien, hvilket vil sige, at de er vandtætte og tåler at komme under vand. Du kan derfor løbe med dem, selvom det regner. En opladning tager omkring to timer, og du får ni timers spilletid, hvilket er i toppen af de trådløse in-ear høretelefoner, vi har testet.

Konklusion
Med en pris på 699 kroner er Soundliving Active ingen billig høretelefon, og man kan med rette have en forventning om, at det er et kvalitetsprodukt. At de mænger sig med dygtige, danske producenter, gør kun disse forventninger endnu større. Desværre lever Soundliving Active slet ikke op til forventningerne i brug. Høretelefonerne er alt for klodsede, og selv om de er dejligt lette og kan frembringe et virkelig godt lydbillede, så mangler Active simpelthen den stabilitet og pasform, som et par høretelefoner skal tilbyde, når der løbes med dem. Til 699 kroner står de simpelthen ikke på mål for, hvad man ellers kan finde. Designmæssigt er de en ommer – både hvad angår looket og pasformen, men selve højtalerne og lyden kan man ikke sætte en finger på.

Soundliving explorer
Er du mere til træning med et traditionelt headset, så har Soundliving også en model kaldet Soundliving Explorer. Et headset, der ikke som sådan er lavet til løb, men som kan bruges til grundtræning. Selve headsettet kan justeres og har en batteritid på hele 20 timer. Den indbyggede bass booster giver en dyb og fyldig lyd, og med den indbyggede mikrofon kan man også modtage og besvare opkald. Du kan ligeledes styre musikken og besvare opkald på siden af høretelefonerne.

Konklusion
Explorer er interessant for de løbere, som gerne vil træne med et traditionelt headset for at få bedre lyd, eller som bruger disse til styrketræning ved siden af løbet. Og lad os bare slå fast, at man får væsentligt bedre lyd i et headset – spørgsmålet er bare, om størrelsen og besværet opvejes af lydkvaliteten? Det er varmt at løbe eller træne med, men til gengæld får man meget lyd for pengene. Det var også et hit på redaktionen for nogle af de mandlige medlemmer, at Explorer er store nok til at dække ørerne på en granvoksen mand. Kvinderne syntes derimod, de var en kende for store, men sådan er vi jo forskelligt bygget, og det er altid et omdiskuteret emne, når vi snakker pasform til høretelefoner. Men det er altså virkelig god lyd og en fornuftig pris – men man kan også mærke, at de ikke er lavet til sport, og derfor er det også en udfordring i forhold til sved og træning.

Vi ser frem til at følge Soundlivings lydeventyr, men forventer mere af design og pasform i deres næste opgraderinger.

SOUNDLIVING ACTIVE
Vejl. pris:
699,-
Web: www.soundliving.dk
Bedømmelse: ★★★☆☆☆

SOUNDLIVING EXPLORER
Vejl. pris: 999,-
Web: www.soundliving.dk
Bedømmelse: ★★★☆☆☆