fbpx

Vi har testet den nye løbenederdel fra The North Face med navnet “Women’s better than naked-long haul skirt”.

TheNorthFace_løberneHvorfor løbenederdel?
Løbenederdele er gennem det seneste stykke tid blevet meget moderne blandt kvindelige løbere. Tidligere var sportsnederdele ofte noget, som man kun associerede med sportsgrene som tennis og badminton, men nu ser tendensen ud til at have ramt løbeverdenen også. Den kendte trail-løber Anna Frost ses ofte med en løbenederdel på til diverse konkurrencer, og hun har derudover designet flere af disse for Salomon.

Tanken bag løbenederdelen er blandt andet, at løbetøj ikke kun behøver at have en praktisk funktion

Formålet med løbenederdele er, at de samtidig med, at de skal fungere som en funktionel beklædningsdel til løb, der giver bevægelsesfrihed, også skal være feminine. Tanken bag løbenederdelen er blandt andet, at løbetøj ikke kun behøver at have en praktisk funktion, men at der også gerne må være tænkt over udseendet.

TheNorthFace_løberneTest
Jeg har testet løbenederdelen fra The North Face og må indrømme, at jeg gik til testen med en vis skepsis. En nederdel er bestemt ikke noget, som jeg forbinder med løb, hvorfor jeg følte mig en smule ubekvem ved tanken om selv at skulle løbe med en på. Dette er på trods af, at jeg til hverdag ofte går i nederdel. Derudover kunne jeg ikke rigtig identificere mig med idéen om, at jeg ville føle mig mere feminin, når jeg løb, blot ved at iføre mig en nederdel i stedet for et par shorts.

Den sidder rigtig godt og femininiteten ved at have en nederdel på i stedet for et par shorts går ikke ud over det funktionelle aspekt

Designet
Dog hjalp det, at The North Face nederdelen har et rigtig pænt design, der er sort og meget enkelt, samt at det er lavet i lækre materialer. Da jeg fik nederdelen på, sad den endvidere pænt med et bredt elastikstykke for oven, et tyndt skørt samt et par korte shorts inden under skørtet. Nederdelen har en slids i hver side, hvorfor bevægelsesmulighederne ikke bliver begrænset af skørtet, hvilket jeg ellers frygtede kunne være konsekvensen af at løbe med nederdel. Endvidere har nederdelen, som løbeshorts plejer at have, en lille lynlåslomme på bagsiden til eksempelvis at have nøgler i.

Konklusion
Efter at have løbet en del kilometer i nederdelen må jeg indrømme, at den har overrasket mig positivt. Den sidder rigtig godt og femininiteten ved at have en nederdel på i stedet for et par shorts går ikke ud over det funktionelle aspekt.

Derudover har skørtet den smarte funktion, at på trods af at shortsene nemt glider lidt op, når man løber, så bliver skørtet på sin plads, hvilket er rigtig praktisk. Derfor er en løbenederdel klart anbefalelsesværdig, hvis man, uden at gå på kompromis med funktionaliteten, gerne vil se mere feminin ud, mens man løber.

Bedømmelse: ★★★★☆☆ 

Tester: Amalie Græsbøll Weimann

Vejl. pris: 499,-

Web: www.thenorthface.com