Vi har testet kvindeudgaven af deres nyeste version af 361 Meraki, som er en neutral, hurtig løbesko, der er designet for at skabe en perfekt balance mellem skoens affjedring og stødabsorberende egenskaber.

Det kinesiske løbebrand 361° kom på det europæiske marked for et par år tilbage og selvom der blev sat en midlertidig dæmper på den kinesiske løbeindustri på grund af COVID-19, så er deres forventninger stadig høje i forhold til indtoget på det europæiske marked. Deres mission er, at man med deres sko kan præstere lige den ene grad mere – deraf navnet. Teknisk og produktionsmæssigt er deres sko da også fuldt på højde med sko fra de andre kendte vestlige løbebrands.

Meraki 3 er ligesom de tidligere modeller opbygget med et EVA-materiale, som de kalder Quickfoam, der bevarer sine responsive og stødabsorberende egenskaber i skoens levetid. Under mellemfoden ligger der en “Quickspine” carbonplade, der sammen med skoens relativt brede trædeflade medvirker til at give skoen sin stabilitet.

Som noget nyt i version tre har de lavet en ny indersål med Ortholite for bedre komfort. Sålen er lavet af 30% genbrugsmateriale, så det virker til, at 361 har indtænkt som bæredygtighed som et parameter i sine sko generelt. Et miljømæssigt parameter som overraskende nok finder stor genklang i Kina, modsat den danske Danmark løbescene bredt.

Som noget nyt i version tre har de lavet en ny indersål med Ortholite for bedre komfort. Sålen er lavet af 30% genbrugsmateriale, så det virker til, at 361 har indtænkt som bæredygtighed som et parameter i sine sko generelt. Et miljømæssigt parameter som overraskende nok finder stor genklang i Kina, modsat den danske Danmark løbescene bredt. Overdelen har også fået nye features på version 3, eftersom den er lavet mere minimalistisk men nogle nye funktionaliteter. Den har fået ekstra hold omkring midten af skoen med en konstruktion med navnet Morphit, som holder din fod bedre på plads og har en ekstra beskyttelse i spidsen til at beskytte tæerne.

SÅDAN ER DEN I BRUG
Meraki 3 er en komfortabel og dejlig let sko at løbe i både på danske grusveje, skovstier og asfalt, dog føles modellen en anelse lille i størrelsen. Skoen støtter godt om foden, og har rigtig god hælkappe, som både bidrager til god stabilitet, samt hindre små sten at komme i skoen under løbet, når man løber på grusveje. Afstivningen af hælkappen giver en god fast fornemmelse. Snøringen medvirker ligeledes til at skoen føles behagelig fast om foden under løb. Den har en god åndbarhed omkring forfoden, men bliver samtidig hurtig våd, når man løber i regnvejr eller gennem vandpytter.

Den torsionskontrollerende carbonplade virker som om, den sætter hastigheden på afviklingen i vejret, og de opgraderede elementer af modellen fungerer også rigtig godt.

Meraki 3 er som helhed en stabil og behagelig træningssko, der sidder godt på foden og behagelig at løbe med. Den har rigtig god afstivning omkring hælen og en god sål at lande og sætte af på. Den torsionskontrollerende carbonplade virker som om, den sætter hastigheden på afviklingen i vejret, og de opgraderede elementer af modellen fungerer også rigtig godt. Så et thumbs up herfra til et skobrand som tydeligvist har store ambitioner.

Vejl. pris: 1.200,-
Vægt: 242 g (str. 38)
Drop: 9 mm
361europe.com

Bedømmelse: ★★★★★☆