Når vandet skal peppes lidt op, er SodaStream Play en nem løsning. Vi har testet det nye skud på stammen inden for sodastream.

Som løber – eller faktisk bare som sundt menneske generelt – har man godt af at holde væskebalancen ved lige. Langt de fleste ernæringseksperter anbefaler omkring to liter væske dagligt (hvilket svarer til omkring ni glas vand) alt efter kropsstørrelse og aktivitetsniveau. Og det er især vigtigt som aktivt udøvende at få nok væske – også i løbet af dagen, når du ikke træner.

 Maskinen er nem at gå til, og selvom vi oplevede et par gange, hvor flasken ikke helt sluttede tæt, havde vi generelt en positiv oplevelse

sodastream_play_løberneDet er dog ikke alle, der er lige glade for at drikke normalt postevand, og her kan en sodavandsmaskine være en god hjælp for mange. Vi har testet SodaStream Playmodellen for at opleve på egen krop, om det boblende vand kan være en hjælp til at drikke mere i løbet af dagen.

En miljømæssig fordel
Der bliver købt vanvittigt meget vand på flasker i Danmark, selvom vi har rent vand på hanerne. En stor del af flaskevandet er danskvand, men det kræver enormt mange ressourcer for miljøet både i forhold til CO2-forbruget på produktion og transport af flaskevand, men også i forhold til affald. Ifølge SodaStreams hjemmeside blev der købt 139,5 millioner liter flaskevand alene i Danmark i 2012, så det er et godt incitament til at lave danskvand selv – hvis du vel at mærke ikke synes, at postevand er spændende nok i sig selv.

sodastream_play_løberneFeatures
Det er jo ‘bare’ en sodavandsmaskine, tænker du måske. Der er ikke desto mindre forskel på de forskellige modeller ude på markedet. SodaStream Play er lavet i et simpelt, stilrent design og kommer i seks forskellige farver. Den mest interessante feature er, at man ikke skal skrue flasken fast, inden man tilfører kulsyre, da den har et særligt snap-n-lock system, hvor man bare sætter flasken op og trykker ned på maskinen for at tilføre kulsyre. Maskinen er nem at gå til, og selvom vi oplevede et par gange, hvor flasken ikke helt sluttede tæt, havde vi generelt en positiv oplevelse.

Prisen på Play er lige lovlig høj, men den er i den pænere ende af skalaen, og det er en smart feature, at man ikke skal bruge tid på at skrue flasken af og på

Man kan ligeledes tilkøbe de særlige sodamix- drikke, som er en slags saftevand, man kan hælde i vandet. Vi testede lidt forskellige typer i deres serie: “Free”, som udelukkende er sødet med naturligt frugtsukker. Det blev dog aldrig det store hit, da smagen er lige lovlig sød. Lemonade-udgaven smager temmelig syntetisk og har ligefrem et strejf af opvaskemiddel, hvorimod passion-mango var lidt mere diskret, dog stadig meget sød. Der er over 40 forskellige varianter, men man kan naturligvis også bruge alle andre former for saftevand og blande i vandet.

sodastream_play_løberneKonklusion
Det er klart en ulempe, at man skal have genfyldt kulsyrepatronerne, og at den fylder på køkkenbordet, men det gælder for alle sodavandsmaskiner (den har målene 12Bx42Hx23D). Der er ligeledes ingen tvivl om, at en sodavandsmaskine er en god måde at gøre det mere interessant at få drukket nok vand i løbet af dagen, da man har muligheden for at få et glas vand med brus – med god samvittighed.

Prisen på Play er lige lovlig høj, men den er i den pænere ende af skalaen, og det er en smart feature, at man ikke skal bruge tid på at skrue flasken af og på. Der findes også modeller på markedet, hvor man kan se kulsyreniveauet og nemmere vælge hvor meget kulsyre, der skal i vandet. Her er Play den lidt mere simple udgave.

Bedømmelse: ★★★☆☆☆

 Tester: Sofie Hvitved
Vejl. pris: 799,-
Web: www.sodastream.dk

 

About The Author

RELATEREDE ARTIKLER