Omsider kom opgraderingen af Garmins topmodel til trifolket, Forerunner 935, som erstatter det noget større og tungere 920XT.

Allerede direkte ud af boksen virker uret utroligt lækkert. Det er flot designet og er markant fladere, mindre og lettere end de tidligere trimodeller. Uret er nu rundt, som man kender det fra 735XT (tri) og 630 (løb), et format som begrænser antallet af datafelter samtidig på skærmen. Det føles faktisk rigtigt rart at træne med – remmen er lavet af et blødere gummi, og uret sidder rigtig godt på armen. Og pga. den lave vægt bemærker man det meget lidt eller slet ikke. I øvrigt kan de samme remme benyttes, som for Fenix 5, så man kan stifte til andre farver, stål eller læder.

Farveskærmen står knivskarpt med en højere opløsning end tidligere. Det er nemt at se selv mindre tal og tekst på uret. Generelt er det virkelig nemt at betjene uret, i vanlig Garmin stil, med de knapper, der nu alene sidder på siderne af uret.

Urets indmad er reelt det samme som Garmin Fenix 5, dvs. der er en lang række opgraderede og lækre nye features, som er til gavn for triatleter og løbere, både i træning og stævner. Blandt andet findes den optiske pulsmåler i håndleddet nu, hvilket jeg dog endnu (som for Fenix 5) stadig ikke synes virker 100% optimalt, særligt ikke ved mere intensiv træning, hvor pulsen er høj, og urets optiske pulsmåler måske ikke lige kan måle pulsen i håndleddet helt præcis.

Til gengæld kommer uret (i tri-bundle versionen) med hele to pulsmålere til at sætte på brystet. Dels en klassisk pulsmåler til cykel og løb, som igen er en fin opgradering, lavet i et lækkert materiale og virker super godt i træning. Men herudover har Garmin nu lanceret pulsmåling til svømning, via den lidt anderledes HRM-Swim. Det er første gang, jeg prøver at svømme med puls, og det vil helt sikkert kunne være et stærkt nyt værktøj for coaches og atleter at kunne angive intensiteter i svømmesæt via puls. Samtidig kan man jo styre sin stævneintensitet under svømning, f.eks. under et tri-stævne på en ny og forbedret måde, hvilket bestemt er en stærk feature fra Garmin.

Garmin har indført trykmåler til at støtte højdemåling via GPS, et område som tidligere har været lidt svagt, især i bjergrige områder, hvor højdemåling kunne være noget skæv, kun via GPS data. Uret virker naturligvis også med Garmins nye Running Dynamics pod.

Batterilevetiden virker i høj grad til at være forbedret – Garmin annoncerer hele 24 timer med GPS tændt, hvor de ældre modeller max have 10-12 timer. Det kan jo faktisk være relevant for ultra-distance stævner, hvor antal timer i ilden snildt kommer op og bliver tocifret.

KONKLUSION
Samlet set må man sige, at Garmin har oppet sig igen med dette lækre ur til tri-folket. Om man har brug for de mange fine features eller vil kunne klare sig med de mindre modeller, må jo være op til den enkelte. I min optik er der i hvert fald fuld valuta for pengene for den ambitiøse triatlet, i dette flot designede og meget helstøbte ur fra Garmin.

Bedømmelse: ★★★★★☆

Tester: Thomas Rohde, Coach – OOB life
Vejl. pris: 5.899,-
Web: www.garmin.com